Сан Себастиан, Испания

Свързани новини

07.04.2024 08:00

Най-приветливите градове в Европа

Видян 11652 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

10. Любляна, Словения


Столицата на Словения е един от най-озеленените градове в Европа и един от най-приятните за живеене благодарение на центъра си без автомобили и дружелюбните си жители.



Тя бързо се превръща и в кулинарна дестинация с влиянието на съседните Италия, Австрия, Унгария и Хърватия и с новото поколение готвачи, които се фокусират върху местните производители и устойчивите методи на земеделие.


 9. Букурещ, Румъния

Градът често е наричан "Париж на Изтока", благодарение на грандиозните си булеварди и архитектура. Днес в него има рушаща се елегантност с динамичен облик и гостоприемно отношение. Има много музеи, които можете да разгледате, пищни паркове във всеки сектор, богато украсени православни църкви от 17-ти и 18-ти век и оживен нощен живот.

8. Дубровник, Хърватия




На южния бряг на Хърватия, подреждащ планините откъм Адриатическо море, старият град на Дубровник е ограден от каменни стени от 16-ти век.      Едри търговски улици, барокова архитектура (най-вече църквата "Св. Блез") и, разбира се, блестящият лазурен морски фон спомагат за ефирното усещане на общината.


7. Сан Себастиан, Испания

Известен със своята баска кухня като дом на пинчо (малка закуска, която обикновено се яде в барове), чарът на Сан Себастиан вече е добре познат на гурманите. Въпреки това, неговите хора – може би донякъде засенчени от безупречните си вкусови рецептори – официално, според нашите читатели, са сред най-дружелюбните в Европа. Планирайте пътуване с нашия пътеводител за най-добрите хотели в Сан Себастиан.


 6. Малага, Испания

През последните няколко години историческият град Малага се превърна в магнит за млади испански творци благодарение на достъпните си наеми, автентичната кухня и надеждното слънце. Има множество горещи нови ресторанти и стилни места, което го прави задължителна дестинация за посещение.
Изглед от белградската крепост Калемегдан до делтата на Дунав и Сава

5. Белград, Сърбия

Творчески анклав, по първи впечатления, сръбската столица може да не е най-класически красивият град. И все пак, неговите калдъръмени улички, бруталистични сгради и контрастираща архитектура имат определен чар. Мода, изкуство и музикални сцени бълбукат тук, които си струва да бъдат проучени.


 4. Хелзинки, Финландия



Тази година финландската столица изхвърли Осло, Копенхаген и Стокхолм от списъка и сега според нашите читатели е най-приветливият от всички скандинавски градове. В други отношения Хелзинки също догонва останалите столици със силна сцена на изкуството и дизайна и вълна от нови ресторанти, които го изтласкват в заслужената светлина на прожекторите.


3. Дъблин, Ирландия



Вероятно не е изненадващо, че Дъблин е включен в списъка на нашите читатели с най-приятелски настроените европейски градове. От свиренето на цигулки край тротоара до оживения нощен живот, който продължава до ранни зори, столицата на Ирландия безпроблемно съчетава радостта от живота с възпоменания за радикалната си история под формата на забележителности, музеи и истории, разказани от непознати, превърнали се в приятели, срещнати по пътя.


2. Корк, Ирландия

Въпреки че Корк може да е вторият по големина град в Република Ирландия, пристанищният град е дори по-приятелски настроен от столицата, според нашите читатели. Това място има голяма личност, вълнуваща кулинарна сцена, много кафенета, галерии, музеи и емблематичен пазар за храни.


1. Сиена, Италия



Зашеметяващият тоскански анклав Сиена е пулсиращ град, изпълнен със средновековни сгради и оживена кафене-култура. Основното действие се развива на Пиаца дел Кампо, където всяко лято се провежда Палио - конно състезание с голи гърбове, но при разходките из готическите улици, за да разгледате занаятчийски бутици и автентични семейни ресторанти, ще срещнете истинската душа на мястото и ще откриете защо е обявен за най-приятелски настроения град в Европа.


 Източник: cntraveller.com


Снимки: Getty Images


 


 


 


 


 


 






 


 




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.04.2024 21:59

    Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв