Свързани новини

06.07.2021 17:23

Надплатили сме 29 млн. лв., КЕВР завишава цените: Омбудсманът

Видян 4075 пъти | Коментари 6
Гласували 5 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Регулаторът се презастрахова напред във времето за евентуално повишаване на цените на природния газ и въглеродните емисии, каквито може и да няма”, заяви пред Nova омбудсманът Диана Ковачева по повод на големия скок от 1 юли. „Това, което се случи сега е, че КЕВР направи една прогноза каква ще бъде стойността на топлинната енергия през следващата година” посочи тя. Напомняме, че с решения на Комисията стойностите на електрическата енергия се увеличиха средно с 4,40%, а на парното 20% за София, а за страната средно с 16,23%.
„Цената на природния газ се променя всеки месец, никой не знае дали той ще поскъпне или ще поевтинее, това е динамична величина”, категорично подчерта Ковачева. Тя отбеляза, че КЕВР се възползва от т. нар. Наредба №5, която позволява скок на база на химерни оценки. Документът повдигна редица въпроси и от страна на магистратите.
„Цената на топлинната енергия се променя само веднъж седмично. Миналата година обаче се оказа, че прогнозите на КЕВР не са точни. Цените тогава са завишени, в резултат на което са надплатени 29 млн. лева от гражданите през отоплителния сезон”, заяви омбудсманът. „Сега питам как ще бъдат компенсирани хората”, посочи Ковачева.
„Моето предложение е така да се промени наредбата, че КЕВР да може всеки месец да казва дали се увеличава или да намалява цената на топлинната енергия, за да може тя да върви близо до цените на природния газ и емисиите. Защото сега хората хем плащат за прогнозно потребление, хем по прогнозна цена. А сега след


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Криво седи, право съди 07.07.2021 08:30

    005, а преди Освобождаението софианци за били общество от нотабили съставено от евреи, арменци, арнаути и благородни турчиля, а селенията е била разположена в околните села, за да снабдява благоутробието на благородниците.

  • 005 Аман-аман! 06.07.2021 22:47

    002, софиянците са селска сбирщина на няколко талаза - след Освобождението хиляди "опълченци" от Шипка, след "44 - партизани от катуните, след "89 едрата провинциална комунистическа номенклатура + напористи провинциални криминали.

  • 004 Отче Ваш 06.07.2021 12:30

    ВРЕМЕ Е седасарят-герберастин Иван Иванов да бъде линчуван публично? До кога ще търпим експериментите на властимащите над зомбираното и инфектирано от вируса на „демокрацията“ местното туземно население в банановата Република Булгаристан ??? Но, както се вижда, мат‘рялът си люби кожодерите !!!Защото ЦАР Александър II освободи България, а цар ДОЛАР я унищожи !!! Слава Американу, Слава Булгаристану, Героям слава !!!

  • 003 До боклуците от безвремието в Булгаристан 06.07.2021 12:28

    Крайно време е ГИЛОТИНАТА да заработи отново на пълни обороти, както през 1789 година, за да се доближим по-бързо до „демокрацията“ в Европа !!! А обещанията и констатациите са за тези от Карлуково и 4-ти километър!!! Защото на 10 ноември 1989 година България престана да съществува и де факто се превърна в бананова Република Булгаристан !!! Слава Американу и АМИН!!!

  • 002 Anonimen 06.07.2021 10:32

    Мадрид е столица с население колкото е България в момента и няма такава рекетьорска и бандитска ТОПЛОФИКАЦИЯ, там всеки блок си има котел за отопление и на месец плащат за отопление много по-малко отколкото простоватите софиянци на топлофикация, а за топлата вода си имат газови бойлери и централна газ, но там имат умни глави , не като софиянци многознаещи празнотиквеничета които все много знаят и все "кал" газят...купувайте си по един котел, използвайте инсталацията на топлофикация и си решете проблема с рекетьорите, не е нито сложно нито "неоткриваемо", тя "топлата вода" е открита бе еднокнижни софиянци, защо се мъчите да я откривате ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей