Свързани новини

06.07.2021 09:47

Прокуратурата проверява цените на тока и парното

Видян 1438 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховната административна прокуратура (ВАП) образува преписка заради повишаването на цената на топлинната и електрическа енергия от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), съобщават от държавното обвинение.


От Прокуратурата обясняват, че публикации по темата в медиите навеждат на данни за неправомерно увеличение на цената за предоставяне на топлоенергия, като се слага акцент върху обстоятелството, че действащата Наредба № 5 за регулиране на цените на топлинната и електрическа енергия създава предпоставки за нереално ценообразуване във вреда на крайните потребители. Констатирано е, че покачването на цените за топлинна енергия от 01.07.2021 г. е в противоречие с на чл. 2, ал. 2 от Закона за енергетиката (ЗЕ), съгласно който производството, преносът, разпределението и търговията с топлинна енергия се извършват при гарантиране защитата интересите на потребителите.


На 01.07.2021 г. с решения на КЕВР цените на електрическата енергия се увеличиха средно с 4,40%, цените на топлинната енергия нараснаха средно с 16,23%, завишена е и цената на природния газ за месеца.


Заради наличието на значим обществен интерес ВАП ангажира председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да отговори в кратък срок - предприети ли са действия и какви са те за промяна на Наредба № 5 във връзка с цените на топлинната енергия. Той следва да представи и административната преписка по вземане на решението за завишаване цените на електрическата енергия, с оглед преценка за законосъобразност при вземането му.


След анализ на получените резултати, от ВАП ще се извърши преценка за предприемане и на последващи действия по реда на надзора за законност.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Отче Ваш 06.07.2021 10:04

    ВРЕМЕ Е седасарят-герберастин Иван Иванов да бъде линчуван публично? До кога ще търпим експериментите на властимащите над зомбираното и инфектирано от вируса на „демокрацията“ местното туземно население в банановата Република Булгаристан ??? Но, както се вижда, мат‘рялът си люби кожодерите !!!Защото ЦАР Александър II освободи България, а цар ДОЛАР я унищожи !!! Слава Американу, Слава Булгаристану, Героям слава !!!

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби