Свързани новини

05.03.2009 14:22

МЗ разпореди проверка на някои видове храни

Видян 1700 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През последните седмици редица публикации в пресата и репортажи в електронните медии насочиха вниманието към производството и разпространението на храни, съдържащи съставки, които не са обявени на етикета на продукта, напомниха от пресцентъра на МЗ, цитирани от БГНЕС.


Сред съставките са и палмово масло, както и други видове растителни мазнини, които пресата определя като храни, притежаващи канцерогенно действие. В тази връзка и с оглед получаване на актуални данни за продуктите, които се произвеждат и предлагат на пазара и с цел защита на потребителите и на правото им за информиран избор, Министерството на здравеопазването разпореди на РИОКОЗ в страната да извършат проверка на някои видове храни, произвеждани и предлагани на потребителите.


Обект на проверката е производството на маргарини, както и маргарините, внесени от трети страни или с произход от други европейски страни, които се предлагат в обектите за търговия на храни у нас. Целта е да се провери спазването на изискванията на действащото законодателство по храните. Предвидено е проверката да приключи до 10 март, след което данните ще бъдат обобщени, а резултатите ще бъдат публикувани на интернет страницата на МЗ - www.mh.government.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец