Само часове след като МВР се похвали, че е арестувала автора на среднощно нахлуване с пистолет и маска в блок в Овча купел и е разкрила случая, се оказа, че задържаният е на свобода, защото не са открити доказателства.

Свързани новини

16.01.2024 15:00

МВР се оказа без доказателства срещу арестувания за нахлуването в блок

Видян 644 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само часове след като МВР се похвали, че е арестувала автора на среднощно нахлуване с пистолет и маска в блок в ''Овча купел'' и е разкрила случая, се оказа, че задържаният е на свобода, защото не са открити доказателства.

При претърсването в дома на 28-годишния мъж, който живее в същия вход, не са открити доказателства, обяви БНТ. Затова и продължава разследването по случая и издирването на лицата, които влязоха въоръжени и маскирани във входа на сградата на 12 януари.

От записите на видеокамерите става ясно, че маскираните първо чупят една от камерите, а по другата стрелят. Прокуратурата се е самосезирала по случая, а хората от блок 23 са в шок от среднощното нападение. Причината, за да се поставят камерите е съсед, който от години тормози всички живущи. Те не изключват по някакъв начин случаите да са свързани.

СДВР обяви, че е задържала един и е установила втория мъж от кадрите от разпространеното скандално видео. Сега обаче се оказва, че няма доказателства.

Ден по-рано хора от блока се оплакаха публично, че въоръжени и маскирани са нахлули в блок в столичния квартал "Овча купел" посред нощ. Кадри от камери на живеещи в блока са ги хванали, докато те размахват пистолет на един от етажите и чупят една от камерите. Хората от блока са подали сигнал в полицията.

“Сложихме тези камери преди около 6 месеца, тъй като имахме поредица от инциденти с надраскани коли, надраскани стени и счупени пощенски кутии. До петък срещу събота те работиха нормално. Тогава тези лица влизат с явната идея да ги счупят”, разказва пред Нова телевизия един от живеещите в блока.

По думите му не е ясно как тези лица са влезли във входа, тъй като той се заключва.

„Освен че всички са изключително изплашени от случилото се, за нас това е заплаха и някакво предупреждение към хората, които живеят в този вход", посочи още жителят на „Овча купел”.

Все още не е ясно какъв е мотивът на маскираните и въоръжени мъже за нахлуването.

Хората призоваха полицията да разследва случая и добавиха, че във входа има съсед, който всеки ден ги тормози и постоянно подават жалби, но нищо не се случва, съобщи за случая и Би Ти Ви. Един от съседите каза, че мъжът си слага маска и ги напада. Наложило се е и да звънят на 112 след последен инцидент, при който жена е пострадала. През лятото пък деца са били наплашени от хвърлена пиратка по тях, докато са се криели от дъжда във входа.

Хората в сградата подозират, че последният случай с повредената камера е бил с цел сплашване и може да последва нещо по-сериозно.

Часове след като хората се оплакаха, че не знаят дали полицията разследва инцидента, Софийската районна прокуратура обяви, че се самосезира "след излъчени репортажи в национални телевизии, в които се показват кадри на маскирани и въоръжени мъже, които повреждат камери в жилищен блок в ж.к. „Овча Купел“ в София".

По случая била образувана преписка и е възложена проверка на 06 РУ-СДВР. В хода на проверката следва да се приобщят видеозаписите от камерите в блока и в района на деянието, да се снемат обяснения от всички, имащи отношение към случая и да се извършват оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на извършителите, пишат от държавното обвинение и добавят, че "проверката следва да се извърши в най-кратък срок".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.01.2024 16:35

    милиционер пикчърс продължава!спомен от пъпеша!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.