Засилва се дейността на Института по психология, с оглед вземане на точни решения в кризисни и рискови ситуации и ще се наблегне на ежеседмични занятия с полицейския състав.

Свързани новини

05.01.2024 16:07

Уволнения за двама шефове в ОД на МВР-Стара Загора: Вътрешният министър

Видян 739 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска освобождаването на двама висши ръководни служители от ОДМВР-Стара Загора, съобщиха от МВР.

Стоянов проведе извънредно съвещание на директорите на Главните и Областните дирекции на МВР в страната. Поводът беше инцидентът от миналата година в Стара Загора и действията на полицейските служители при гонка, завършила с фатален край.

Вътрешният министър поиска освобождаването на заместник-директора на областната дирекция в Стара Загора, който до момента на събитието е замествал директора и началника на охранителна полиция.

МВР и директорите отчетоха пропуски, върху които е необходимо да се обърне специално внимание.

Стоянов разпореди анализ на цялата нормативна база, свързана с обучението и подготовката на състава. Целта е да се повиши качеството на обучението, неговата интензивност и системност, както и последващия контрол, пише в съобщението на ведомството.

Необходимо е да се промени коренно подходът на полицаите на терен към гражданите и да са пример за човешко отношение, категоричен е министър Стоянов.

Ръководството на МВР предприема необходимите действия полицейските автомобили да са оборудвани с камери, а всички полицейски служители да имат т.нар. боди камери.

Засилва се дейността на Института по психология, с оглед вземане на точни решения в кризисни и рискови ситуации и ще се наблегне на ежеседмични занятия с полицейския състав.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци