МВР променя цяла наредба, за да си разреши използването и на телескопични палки. Това става ясно от обявление на вътрешното министерство  в правителствения портал за обществени консултации

Свързани новини

18.10.2023 11:52

МВР променя цяла наредба, за да бие и с телескопични палки

Видян 897 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МВР променя цяла наредба, за да си разреши използването и на телескопични палки. Това става ясно от обявление на вътрешното министерство в правителствения портал за обществени консултации, съобщава Сега.


С него се пуска за 30-дневно обществено обсъждане промяната в Наредбата от 2017 г. за реда за употреба на физическа сила и помощни средства от служителите на Министерството на вътрешните работи. Причината е, "че към настоящия момент не съществува правна регламентация относно използването на телескопична палка от служителите на МВР като помощно средство при изпълнение на служебните им задължения".


Изрично се подчертава, че палката вече е приета "на въоръжение и се използва като помощно средство в правоохранителните органи на редица държави от Европейския съюз, а в пределите на Република България – в Национална служба за охрана и в служба Военна полиция към Министерство на отбраната".
Като цел на измененията пък се посочва, че така подзаконово ще се регламентира носенето и употребата на телескопична палка от служителите на МВР при изпълнение на служебните им задължения.


"Цели се допълване на вариантите за прилагане на физическа сила и помощни средства посредством комплексните възможности и тактически преимущества на телескопичната палка", пишат още авторите на промяната. Те обаче не посочват какви са въпросните преимущества.


Палките се предлагат отдавна от онлайн и оръжейните магазини. Те са обявени като палки за самозащита, а цената им варира от 20 до 150 лв в зависимост от материал, производител, възможности.




 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци