Похитителят предаваше на живо във Фейсбук до 20 ч. от мястото на екшъна, като апелира хората в селото да не се намесват, а да си стоят по домовете. На мястото бе и Антон Ханджийски, кмет на с. Вълково, там бе и кметът на Сандански Атанас Стоянов, който бил на предизборна среща в селото, когато разбрал за екстрената ситуация. „Изумен съм от случилото се. Това за мен е неприятен инцидент. Тук, в селото, ромите са едни от най-работните и честни хора в нашата община. Всички живеят в обзаведени домове. Дано всичко да приключи успешно и да бъде задържан насилникът”, каза Ат. Стоянов.

Свързани новини

04.10.2023 11:17

Какъв е протоколът за действие на полицията при заложническа криза

Видян 757 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Какъв е протоколът за действие на полицията при заложническа криза? Това разясниха в ефира на "Здравей, България" криминалистът Иван Савов и бившият зам.-ректор на Академията на МВР Милен Иванов. Повод за анализа им е случая от село Вълково във вторник, при който мъж взе за заложници две жени и простреля бащата на бившата си съпруга. Извършителят предаваше екшъна на живо в социалните мрежи.

Според Савов коментарите във Facebook са неприемливи в такива ситуации. По думите му интернетът на извършителя е трябвало да бъде прекъснат много по-рано. „Задължително има екип, който води наблюдение. Задължително са повече от един стрелците, които държат мястото на прицел”, разкри криминалистът.

Милен Иванов посочи, че в такива ситуации се преговаря до последно, а излъчването на живо е дало безценна информация на полицията и психолозите. „Решение нападателят да се неутрализира чрез огнестрелно оръжие се взима след анализ на неговите действия”, каза още бившият зам.-ректор на Академията на МВР.


 Бившата приятелка на Цветан е майка на четири деца, които живеят и работят в Германия заедно с баща си. Тя живее с родителите си, след като се разделила със съпруга си, който взел с него и децата. Последната връзка на красивата Евка е била с Цветан, който е от Лом, пише struma.bg.


Похитителят е пристигнал във Вълково малко преди 17.00 ч. с голям сак, в който е държал пушка-помпа и карабина, с която е прострелял бащата на Евка.Любопитен е фактът, че Евка е гостувала на Цецо в Лом за известно време. Прибрала се вкъщи преди няколко дни.


Оттогава по телефона е започнал тормозът от Цецо, който я призовавал да се върне при него, в противен случай заплашвал, че ще пристигне във Вълково и ще я гръмне.Районът на екшъна бе отцепен от полицията, пътят за селата Палат, Игралище и Никудин бе затворен. Очакваше се да пристигне и спецотряд от София. Главният секретар на МВР Живко Коцев също пътуваше към Сандански, за да помогне за разрешаването на драмата. Полиция отцепи района около къщата, в която се е барикадирал похитителят.


Похитителят предаваше на живо във Фейсбук до 20 ч. от мястото на екшъна, като апелира хората в селото да не се намесват, а да си стоят по домовете. На мястото бе и Антон Ханджийски, кмет на с. Вълково, там бе и кметът на Сандански Атанас Стоянов, който бил на предизборна среща в селото, когато разбрал за екстрената ситуация.


По-късно барикадиралият се мъж се предаде на полицията след продължилата часове заложническа драма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак