Свързани новини

29.10.2021 17:02

Може да се избегне локдаун: Кацаров

Видян 1820 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пандемията в страната е под контрол и все още може да се избегне пълно затваряне. Така здравният министър представи обстановката с Covid заболеваемостта у нас, по време на среща с посланиците на Европейския съюз в България, предаде БНР.

"За разлика от предишните Covid вълни този път ние проведохме предварителна подготовка. Имаме план, осигурихме предварително достатъчно лекарства, разкриваме поетапно легла за болни с Covid, поддържаме непрекъсната връзка с производителите на кислород. Засега имаме достатъчно лекарства, осигурено е и достатъчно количество кислород“, заяви министърът на здравеопазването д-р Кацаров.

Това съобщиха от Министерството на здравеопазването по повод срещата, която бе по инициатива на словенското председателство.

Министърът е признал, че сме на прага на изчерпване на интензивните легла, че не достига медицински персонал, който да ги обслужва, и ако мярката „зелен сертификат“ не даде резултат, отиваме към затваряне. Той увери, че са предприети необходимите действия за осигуряване на допълнителни интензивни легла и тяхното оборудване.

„Стремим се всячески да го избегнем, да приложим максимално строго противоепидемичните мерки. Надявам се те да дадат резултат и да избегнем пълно затваряне на страната, за да можем да проведем изборите, макар и в условия на пандемия“, заяви още здравният министър.

„Нарастването на броя на заразените лица в последните седмици, затруднява здравната ни система, която вече е близо до максималния си капацитет, особено по отношение на интензивните легла“, допълни той.

Д-р Кацаров обясни, че има 2 основни предизвикателства пред управлението на пандемията у нас. Едното е, че здравната ни система е в лошо състояние и е тежко дебалансирана. Служебното правителство няма нито необходимото време, нито правомощия да проведе необходимите реформи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 31.10.2021 22:49

    гербаджийските далавери били довели до недоверие към ваксините, а не многобройните смъртни случаи и тежки увреди след въпросните течности, прави се на дупнишки хитрец стойчото

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог