Свързани новини

28.10.2021 18:13

Кацаров дава Борисов на прокурор, ГЕРБ: Министърът е виновен

Видян 2753 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Изявлението на бившия премиер за ваксините е от категорията фалшиви новини”, пише в сигнал до държавното обвинение от страна на здравния министър Стойчо Кацаров. Той сезира Софийска градска прокуратура относно изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който обяви, че у нас се прилагат препарати срещу Covid-19 са с изтекъл срок на годност. Според МЗ това е „обществено опасно деяние” предвид факта, че изказването му може да повлияе на решението на много хора. От ГЕРБ пък нарочиха самия министър за „единствен виновник за липсата на навременна информация”.
В сигнала си Кацаров 
припомня, че преди дни бившият премиер е заявил, че "имунизират населението с ваксини Pfizer с изтекъл срок на годност - до 30 септември".  Той иска от прокуратурата да извърши проверка и да предприеме мерки.
„В България се прилагат ваксини и лекарства само в срок на годност. Няма лекар или фармацевт в света, който би дал на своя пациент лекарство с изтекъл срок. Пандемията с К19 е не само здравен проблем. Това е национална криза, засягаща на практика всички сфери на обществения ни живот. Разпространението на фалшивата новина, което вероятно е било направено като част от предизборната кампания на г-н Борисов е обществено опасно деяние, предвид факта, че лицето е бивш министър-председател на България, а в момента е председател на политическа партия  ГЕРБ и поради това, изказването му може да повлияе на решенията на много хора”, сочи сигналът.
 „Фалшивата новина, че се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност може да предизвика тревога у населението и да накара много хора да се откажат от ваксинация, което ще засегне по неблагоприятен начин здравето и да коства живота на неопределен брой наши сънародници. Считам, че деянието е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 29.10.2021 16:08

    Срокът се увеличава за да боцкат имбецили като №4! Срокът на годност на тази експериментална краварска течност е вечен! непрекъснато ще се увеличава ...

  • 002 От старейшините в БАН 28.10.2021 23:56

    Госин маршал,Бокаса се похвали преди два месеца, на грух-прас-конференция, че само последните 12 години ОПГ ГЕПИ са построили, а на всичко отгоре и с техни лични средства, над 476,550 милиметра качествени (е верно, че са 4 качество, но все пак са си качествени) магистрали!

  • 001 Anonimen 28.10.2021 19:12

    Тиквуний едно свястно изказване ще направи и това педалче ще го съдело! Лично слушах по радиото преди около 2 седмици ,че срока на годност е изтекъл ,но от фирмата казали ,че може да се продължи с 3 месеца. След тези 3 месеца ще кажат същото. Естествено никой не носи отговорност освен боцнатия.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови