"Този диалог е официално "замразен" от американската страна", каза той и добави, че действията на Вашингтон по въпроса "са насочени в напълно противоположна посока" от тези на Москва

Свързани новини

30.04.2022 19:04

Москва очерта кога може да бъде възобновен "замразеният" диалог със САЩ

Видян 2210 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Диалогът за стратегическа стабилност между Русия и САЩ може да бъде възобновен едва след като бъдат постигнати всички цели на военната операция на Москва в Украйна, заяви високопоставен руски дипломат.




"Към днешна дата няма смисъл да се говори за каквито и да било перспективи за преговори със САЩ за стратегическа стабилност", посочи в събота Владимир Ермаков, който оглавява отдела за неразпространение и контрол на въоръженията в руското външно министерство.




"Този диалог е официално "замразен" от американската страна", каза той и добави, че действията на Вашингтон по въпроса "са насочени в напълно противоположна посока" от тези на Москва.


 


Страните вероятно ще могат да се върнат към "разговор по същество за перспективите за възобновяване на пълноценния руско-американски преговорен процес по стратегическия дневен ред едва след изпълнението на всички задачи на специалната военна операция в Украйна", добави Ермаков.


 


 


САЩ активно подкрепят Украйна в конфликта с Русия, като предоставят на Киев средства и оръжия, за да продължи да се сражава.




Вашингтон е отделил 4,3 млрд. долара за военните сили на Киев от 2021 г. насам, заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби в петък, като разкри също, че САЩ са започнали да обучават украински войски в Германия и на други места в Европа.




По-рано тази седмица министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин открито призна, че с помощта си за Украйна Вашингтон се опитва да види "Русия отслабена до степен, в която тя да не може да прави нещата, които направи, нахлувайки в Украйна".




За последен път Москва и Вашингтон обсъдиха стратегическата стабилност в Европа, която включва и неразпространението на ядрени оръжия, по време на разговори в Женева в средата на януари, малко повече от месец преди избухването на украинския конфликт.


 


Според източниците руската делегация е "подхвърлила на американците предложенията си за стабилен континент", за да се избегнат недоразумения, като ключовият момент е бил ограничаването на разширяването на НАТО на изток. Преговорите обаче не доведоха до резултат.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.05.2022 08:16

    "...рано тази седмица министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин открито призна, че с помощта си за Украйна Вашингтон се опитва да види "Русия отслабена до степен, в която тя да не може да прави нещата, които направи, нахлувайки в Украйна". Значи Русия не може да си защити хората си от био лабораториите и неонацистите на нейната границата, а американската олигархия може да напада страни на другия край на света само защото просто има голяма от разграбването и отслабването им за да установи световно си господство. Двоен стандарт в пълна сила...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат