Никому неизвестна Вълчедръмска фирма пък е усвоила близо 5 милиона по СЕПП

Свързани новини

09.02.2023 15:11

Мляко-олигархът Зоров и още 102 от агросектора: милионери и в евросубсидии през 2022 г.

Видян 9173 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 200 милиона лева субсидии са усвоени от 103 български земеделски компании, винарски изби и др. Начело в листата, разбира се са олигарсите в сектора, особено повелителя на млеката и млечните продукти – най-поскъпналите в последните месеци – Зоров, за когото многократно сме писали, но той е мил на всяка власт. Това сочи  проверка на Агроновинитв публичната база данни за бенефециерите в ДФ Земеделие.  Като група играчи, естествено и по традиция палмата на първенството държат Зърнарите, също наши отдавнашни любимци.  


Област София е абсолютен рекордьор по милионери от субсидии – 14 фирми са получили по над милион лева. Рекордьор е Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопреработвателите, усвоил за година 2,09 млн. лева от субсидии по програмата Училищно мляко.


Над милион е усвоила и винарната Шато Авли по националните програми за подпомагане за лозаро-винарския сектор. Само по Схемата за единно плащане на площ две фирми – Агро сантини ООД и Агро сантия ООД, са усвоили общо 2,35 милиона лева. Капиталът и на двете компании е собственост на земеделския инвестиционен фонд Серес АД.
На първо място по брой милионри от субсидии е област Ловеч – там те са цели 12. Агробизнесменът Светлозар Дичевски е абсолютен рекордьор по усвоени субсидии – само чрез дружеството ЕТ Агро – Светлозар Дичевски той е взел около пет милиона лева по СЕПП и по зелените директни плащания. Свързаната с Дичевски фирма ET Деси- Светла Симеонова е прибрала други 3,6 милиона лева по СЕПП в Ловешка област. Трета фирма, свързана с Дичевски – Ресен ЕООД, е взела други 2,8 милиона лева по СЕПП.


В област Велико Търново отново се откроява името на бизнесмена Светлозар Дичевски, като свързаната с него фирмаСортови семена Вардим ЕАД, е усвоила общо 5,5 млн. лв. по СЕПП и зелените директни плащания в община Свищов. Другият голям получател на субсидии в областта е фирмата на Красимир Милков – син на крупния търновски бизнесмен Младен Милков – Краси ЕООД. По СЕПП той е получил 1,47 милиона лева.
На второ място по усвоени субсидии е Бургаска област, където седем фирми и учреждения са взели по над един милион лева. С най-голяма субсидия от 1,95 милиона лева е Балкан Агро Груп ЕООД . Втори по размер на субсидията е Винекс Славянци с 1,7 милиона лева.
Никому неизвестна Вълчедръмска фирма пък е усвоила близо 5 милиона по СЕПП


 Наталия Каменова


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Д-л Менгеле 09.02.2023 22:57

    По тироида ще ги разпознаете.

  • 001 алчни боклуци 09.02.2023 18:04

    Това не става без подобаващо ресто, гарантирано от корумпираната власт. Заради такива като този престъпен бизнесмен много средни производители са фалирали, а народеца беднее от техните високи картелни цени

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -