Свързани новини

25.09.2018 18:19

Шок и с млякото обеща Зоров, чиято дъщеря още не е в затвора за убийство

Видян 8493 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Млечните продукти ще продължават да поскъпват, обеща в ефира на bTV агроолигархът Димитър Зоров от Асоциацията на млекопреработвателите. От телевизията поканиха олигарха да обясни защо цените на маслото и млякото растат, но така и не го попитаха нищо за дъщеря му. Припомняме, че през юни 25-годишната дъщеря на придворния олигарх  Силвия прегази двама души, единият от които почина, с лъскавия си джип на Околовръстното шосе на София. Според очевидци тя е шофирала своя Мерцедес с изключително висока скорост при разрешени 80 км/ч. Месеци след трагичния инцидент обаче тя така и не влезе в ареста.


Сега олигархът заяви, че скокът няма да е шоков, но настоя, че цените на маслото и другите млечни продукти се покачват, заради растежа на заплатите. Той заяви, че новите цени на енергоносителите и увеличението на минималната работна заплата ощетява производителите. Зоров настоя, че добавената печалба, за сметка на по-висока цена е неизбежна. Търсенето на по-големи приходи от страна на монополистите сред  млекопроизвидотелите, какъвто е и Зоров - собственик на мандра Пършевица е очевиден аргумент за по-високите цени. Возилото-убиец на неговата щерка може да бъде нагледен пример за това какви печалби генегира самият той. Въпросният автомобил е модел Mercedes-Benz AMG GLE63S, а цената му започва от около 170 000 лв..



Месеци след инцидента Силвия така и не попадна в ареста, въпреки, че това трябваше да стане още на 26-и юни. Очевидно зад Зоров има сериозно покровителство. Доказателство за това е, че таткото на убийцата, беше вкаран чрез специално решение на Министерски съвет (МС) в програмата за безплатна храна за учениците. Той е искал от земеделския шеф Порожанов именно неговата фирма да доставя плодове и мляко в училищата. И го получи с решение на МС за сметка на стотици малки и средни фирми.Това  ще донесе нови милиони на него и ортаците му крупни млекари за сметка на над 300-500 дребни производители и търговци, досега подпомагани чрез инициативата. Припомняме, че така Зоров скара вицепремиера Валери Симеонов и земеделския министър Румен Порожанов заради уреждани му поръчки за милиони от държавата. Симеонов  алармира, че собственикът на Пършевица получава неконкурентно предимство пред малките бизнесмени, което ще създаде монополно положение.


В крайна сметка не беше оттеглен нито пробуталият на колегите му на подпис документа земеделски министър и заколител на българското животновъдство Порожанов, нито беше отменено въпросното постановление. Явно по същата логика не е арестувана и доказана убийца, докато само по подозрение.


Двойният аршин на Темида тук е очевиден.  Така например преди седмици Вълчо Арабаджиев-младши, който на този етап е само заподозрян, влезе в съдебната зала свободен и излезе с белезници през задния вход, за да попадне в ареста. Срещу Арабаджиеви е повдигнато обвинение, но само по подозрение. При Зорови има убийство. Явно по същата логика вече девети месец няма виновен за инцидента със сноумобил, управляван от бившия транспортен министър Ивайло Московски, при който загина неговият син.  




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Велизар Енчев, Фейсбук 30.06.2019 14:08

    Ако и сега се примирим с енергийния терор на властта, значи си заслужаваме съдбата на най-бедните европейци! П Р И З И В към гражданите на София На 30 септември, неделя, от 10.00 часа, Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще проведе закрито заседание, на което ще вземе решение за ново увеличение на цените на природния газ и парното. От 1 октомври парното в София ще е с 16 % по-скъпо. Така за апартамент от 70 кв.м., с инсталирани три радиатора, чиято сметка за миналия отоплителен сезон е била около 1000 лв., тази зима ще са необходими още 160 лева. Скандалното е, че в началото на следващата година ще има още едно увеличение на цената на парното и топлата вода. Природният газ също ще поскъпне рекордно от 1 октомври. Увеличението ще е с 14 %, което е най-големият скок от април 2017 г. Граждани на София, Елате в неделя, 30 септември, от 10.00 часа, пред КЕВР (бул. „Княз Александър Дондуков“ №8, до Младежкия театър), за да протестираме срещу произвола на една шайка, правеща бедните още по-бедни, а богатите – още по-богати! Ако и сега се примирим с енергийния терор на властта, значи си заслужаваме съдбата на най-бедните европейци! БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ Велизар Енчев, Фейсбук

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените