Свързани новини

25.08.2011 10:28

"Мистър Бърдън" не е лицензиран от BG-институция

Видян 1479 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В нито едно българско ведомство няма лицензирана марка за производство на алкохол от български производител под името "Мистър Бърдън". Това информира в съобщение до БТА Бранимир Ботев, председател на УС на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки

Съобщението е във връзка с публикации в руски и български медии за установени смъртни случаи на руски туристи след посещението им в хотел от системата All inclusive на територията на Турция и свързването на инцидента с употреба на фалшив алкохол - уиски, "уж произведен в България". 

По този повод от асоциацията заявяват още, че тяхно проучване показа, че марката "Мистър Бърдън" е регистрирана от американския производител "Луис Кабалеро", който обаче не произвежда уиски. Бранимир Ботев отбелязва още, че справка в Агенция "Митници" сочи, че няма никакви данни лицензиран български производител да е изнасял уиски с посочената марка за Турция. След проверка е установено, че етикетът на посочения алкохол - уиски "Мистър Бърдън", не съдържа нито един от задължителните реквизити за продукт, произведен в ЕС, пише в съобщението на асоциацията.

На територията на Турция в хотелите All inclusive по закон се предлага само твърд алкохол местно производство. Чужди марки високоалкохолни напитки в хотелите се получават само чрез допълнително заплащане, посочват от Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки.

Според тях изложените до тук факти доказват, че в цитирания от медиите трагичен инцидент името на България е използвано абсолютно произволно и с цел злоупотреба. Това се доказвало и от факта, че до момента нито една руска или турска институция не е изпратила официално запитване или информация за посочения случай.

Към момента български лицензирани производители са изнесли за Турция над 160 хиляди литра алкохол и няма постъпило нито едно оплакване от турска страна за качеството на продукцията, заявяват още от асоциацията.



 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.