Свързани новини

08.10.2021 11:17

Министър Комитова не се яви на срещата с пътните строители

Видян 1444 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Регионалният министър Виолета Комитова не се е явила на уговорената с представители на протестиращите строителни фирми среща. Те определиха действията ѝ като подигравка, предаде БНР.


Според официалното съобщение на МРРБ пък представителите на фирмите, които по-рано тази сутрин излязоха на национален протест, не са отишли на срещата.


Повече от четири месеца МРРБ провежда срещи с представители на Българска браншова камара „Пътища“, с представители на фирмите, с профсъюзи и с работници – всичките без особен успех, припомнят от министерството.


Зам.-министър Иван Шишков посочи, че  ръководството на МРРБ очаква поканените собственици на строителни фирми да дойдат в министерството.


Инж. Георги Златев - член на Контролния съвет на Браншова камара „Пътища“ предупреди, че има опасност пътищата през зимата да останат непочистени.


„Освен нашите искания до момента за разплащане на задълженията на държавата, вече искаме този министър, който е министър на строежите и който неглижира един цял бранш, който кани на среща и няма доблестта да слезе на тази среща и да говори с хората, вече искаме и нейната оставка. Този, който я е назначил, този, който я съветва, крайно време да я махне от поста, който той не заслужава“, каза инж. Георги Златев.


Искането на оставката на министър Комитова става на фона на протест на пътни строители пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в София.По-рано днес от МРРБ предложиха споразумение, според което дължимите от държавата средства към пътностроителните фирми да бъдат изплатени в разумен период напред - при договореност през бюджетите за 2022-ра и 2023 г.


Снимка: БГНЕС


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.10.2021 14:17

    Защо да се явява бе, тези да отиват пред къщата на банкянската Тиква да си искат парите, той ги е раздал отдавна на фирмите в които тези работят, по колко пъти народа трябва да плаща заплатите на пътните строители, че тях не ги е интересувало какви пари получават - чисти или "кървави", а днес ревнали имали кредити, а защо имат кредити, защото крадците от ГЕРБ не разрешават да се плаща достойно всеки труд ! Да отиват в Банкя и да искат да си отвори широко "шкафчето" милиардерът боклук и да им плати !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог