Свързани новини

13.09.2021 09:23

Фирмите с огромни аванси първи на протеста за пари

Видян 6052 пъти | Коментари 6
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Митингът на строителите, които  блокираха центъра на София заради неплатени заплати се оказа пълен с работници от фирми, които иначе редовно получават внушителни аванси, предаде Сега. Регионалният министър Виолета Комитова направи съответното разкритие за участниците в протеста и посочи конкретни имена
Така изненадващо сред  недоволните се оказаха и служители от Автомагистрали Хемус. Припомняме, че един от тримата директори на фирмата с 96 служители и 715 млн.лв. поръчки е Асен Иванов Букарев, който е шампион с Левски, но 2-кратен вице с ЦСКА. Възловият клуб, в който се изявява се оказва Витоша Бистрица, оказала се ковачница на кадри. Друг от тримата шефове е адвокат Райчо Котов. Името му стана известно от разследването на сайта Биволъ, получило международни награди, по аферата ДжиПиГейт, която се запомни с ареста на журналисти и висящо дело в прокуратурата. Преди да оглави Автомагистрали Хемус, адвокат Котов е дългогодишен служител на Джи Пи Груп.
Сега работниците на Автомагистрали Хемус на се оплакаха по време на протеста, че се трудят на 135-ия километър от едноименния аутобан, а не получават заплати. Арх. Комитова  реши да провери случая и установи, че въпросната фирма е получила над 95 млн. лева аванс, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.  В такъв случай не е ясно защо в компанията нямат средства да плащат на персонала си, който и без друго е невъзможно малък за дейностите, които се очаква да извършва.

Автомагистрали Хемус извършва дейности в участък 3 от АМ Хемус по договор за ползване на транспортни средства, строителна механизация и оборудване, сключен с държавното дружество Автомагистрали (между 132-рия и 139-ия километър). Към договора е сключено допълнително споразумение за доставка на материали и др. изделия. По силата на този договор и на анекса към него за конкретния участък фирмата е получила авансово 23.7 млн. лева. Реално извършените и приети от възложителя дейности са за една трета от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Тодор 13.09.2021 16:00

    Защо "19 минути" постоянно цитират уж разследвания на сайта Биволъ?!? Не може да си сериозна медия и да се позоваваш на сайт, зад който седи Иво Прокопиев и кръга "Капитал"!

  • 005 Anonimen 12.09.2021 11:29

    Виолета Комитова - много интелигентна, справедлива и отговорна министърка, дано да остане дълги години Министър на Регионалното Развитие и Благоустройство !

  • 004 Anonimen 12.09.2021 11:22

    Много тъпи се оказаха крадците на "магистралните" милиони, абе збаеш, че си откраднал милиони, трай си бе идиот или се покрий, какво ти трябва да докарваш работниците си на протест, не ти ли идва на тъпата тиква, че ще се научи кой в коя фирма работи и ще те разкрият ? Тъпаците в България "печелят" милиони и милиарди, пример - Бойко М. Борисов ! Както беше казал навремето покойният Т.Колев:-"няма такава държава"! За отбелязване е, че Трифонов копира този изказ и той е плагиат !

  • 003 Anonimen 12.09.2021 11:13

    Да отиват в Банкя пред къщата на Борисов да си искат заплатите, България няма да строи "златни" пътища !

  • 002 Anonimen 12.09.2021 11:03

    Още преди два дни написах тук, че тези протестанти са докарани с автобуси като турски картофи от фирмите които са "излапали" парите и сега искат още ! Никакви пари не трябва да им дават, а да ги вкарват из затворите, а пък тъпите работници да се саморазправят с тях ако искат още там на площадите ! От години се знае, че Тиквата и шайката му крадат милиарди от тези "калдаръми" и санирането които строят, не им ли е идвало на акъла, че един ден няма да има кой да им плати и тази "мандра" ще приключи, не се ли са се сещали когато виждат колко и какъв асфалт полагат, че е менте строежът ? Колко пъти от 4-5 месеца по ТВ се изговори, че са вземати стотици милиони предварително и по мошенически начин пари които са потънали в собствениците на фирмите за които работят, защо не протестират тези идиоти пред сградите или офисите на фирмите, а се молят държавата да им плати вместо фирмите ? Да ги разгонва полицията и да си ходят по къщите или да се саморазправят с шефовете-крадци, народа няма да плаща откраднатите пари с данъците си ! Ако трябва да се спре временно "Хемус" докато осъдят Тиквата и шайката му, приберат им имуществото и парите в банките в полза на държавата и ги натикат по най-бързият начин в затвора както направиха румънците !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“