„Автомагистрали“ ЕАД ще бъде с нов Съвет на директорите до провеждането на конкурс. Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков четирима от 5-членния СД на дружеството са сменени, съобщиха от МРРБ. В момента тече процедура по вписването им в Търговския регистър.

Свързани новини

08.03.2024 14:37

Министър ГБС сложи свой съдружник в борда на Автомагистрали, смени четирима директори

Видян 380 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Автомагистрали“ ЕАД ще бъде с нов Съвет на директорите до провеждането на конкурс. Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков четирима от 5-членния СД на дружеството са сменени, съобщиха от МРРБ. В момента тече процедура по вписването им в Търговския регистър.


Министърът сложи съдружника си Стефан Атанасов в борда. Забележителното е, че Атанасов е бизнес партньор на министъра и на съпругата му Деница. Пряката връзка между новия шеф в "Автомагистрали" и семейство Цекови е "Веридея" ООД.


Преди да стане министър, пред 2019 г. Андрей Цеков заедно с Атанасов учредява въпросното ООД. По-късно половинката на Цеков Деница го замества като съдружник във "Веридея". А през миналия септември Стефан Атанасов прехвърля целия си дял (една трета от капитала на "Веридея") на министерската съпруга, при това съвсем безкористно - дарява й го. 


От МРРБ посочват, че рокадата се налага след получен доклад от Агенция за държавна финансова инспекция за извършена проверка за спазване на Закона за обществените поръчки. Докладът констатира масови нарушения на ЗОП и системно неупражняван контрол за законосъобразност при възлагането на строителство, доставки и услуги от страна на дружеството.

След получаването на документа, министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, в качеството си на принципал на дружеството, взе незабавни мерки за прекратяване на установените порочни практики и оптимизиране оперативното управление на дружеството.

Настоящият изпълнителен директор Иван Станчев остава част от Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД. В Съвета на директорите на дружеството влизат Ивелина Маринова, Станислава Варадинова, Стефан Атанасов и Даниел Михалев. Временният Съвет на директорите ще работи до провеждането на конкурс. Конкурсът за постоянни членове на ръководния орган на „Автомагистрали“ ЕАД ще бъде обявен незабавно след вписването на временния в ТРРЮЛНЦ към Агенцията по вписванията.

Смяната на ръководния екип на „Автомагистрали“ ЕАД цели ускоряване на дейностите и намиране на адекватни решения, свързани с дейността на компанията по отношение пътното поддържане, текущия ремонт и поддръжка и ново строителство на участъци от републиканската пътна и магистрална мрежа, подчертават от МРРБ.

Досегашният изпълнителен директор Иван Станчев е част от членовете на СД на дружеството.

Ивелина Маринова е завършила „Технология и управление на транспорта“ във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“, има магистратура „Икономика и финанси“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работила е в банковия сектор, има опит в пътното строителство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.