Гроздан Караджов

Свързани новини

23.01.2024 14:19

Ще върнем 1,1 млрд. за саниране по плана, защото спечелилите са лъгали, но фирмите около министър ГБС ще си приберат парите: Депутат

Видян 2342 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутат и бивш вицепремиер и ресорен министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов разкри, че българският данъкоплатец ще бъде глобен заради раздадените по втория начин 1,1 млрд.лв. за саниране по Плана за възстановяване и устойчивост на ЕС.


Причината е, че спечелилите са излъгали, че ще превърнат сградите си в здания от енергиен клас А, което е невъзможно практически и ще постигнат максимум клус Б. Когато резултатите бъдат проверени, на страната ще бъде наложена корекция в размера на отпусната сума. Държавата ще прехвърли санкцията на общините. А те, понеже няма откъде да вземат сумата, ще я разпределят на редовите граждани, обясни Караджов пред Евроком.

Единствените печеливши са фирмите, които преди бяха обръч на ГЕРБ, а сега са около ресорния министър на регионалното развитие, дясна ръка на Асен Василев и преди това директор на ГБС - Главболгарстрой, Андрей Цеков. Те ще си приберат парите, независимо, че именно от тях тръгва хитрият номер. Именно благодарение на лъжливото обещание дадени кандидатури спечелиха, а честните отпаднаха от конкурса, осъществен от министър ГБС. Той и неговите подчинени, разбира се, са наясно в какъв капан вкарват данъкоплатците, но по очевидни причини са се направили, че не забелязват откровената измама.


Караджов коментира и добрите пожелания за банково кредитиране на отпадналите от конкурса. "Интересно е дали ще има поне една банка, която ще приеме за гаранция стълбище или шахта на асансьор, така че работата е малко като с другите пожелания.


Радостина Тонева




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.01.2024 14:57

    Ами, да върнат надвзетите пари! И Караджов също!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец