Свързани новини

12.08.2021 15:30

Минималната пенсия да бъде 369 лв.: Манолова

Видян 2029 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ настояваме минималната пенсия да стане 369 лв., а не така, както предлага служебното правителство – 340 лв. Става дума за 20 млн. лв. повече месечно или 60 млн. лв. до края на тази година. Добавката от 50 лв. към пенсиите струва на бюджета 105 млн. лв. месечно. 154 млн. лв. на месец ще струва на бюджета минималната пенсия да стане 369 лв. Парите са налични в приходната част на бюджета и актуализацията ще узакони и ще официализира възможността хората да получат преизчислени пенсии от 1 октомври.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова на брифинг в парламента относно актуализацията на бюджета.

Разчитаме на дебатите в Комисията по социални въпроси и на дебатите в пленарна зала да убедим всички народни представители, че не трябва да има нито един пенсионер, който да получава по-малко пари от тези, които е получавал досега, допълни Манолова.

Актуализацията, предложена от служебния кабинет, в частта за пенсиите е капан. Няма как от 300 лв. пенсията да стане 340 лв., защото това означава 10 лв. по-малко от сега получаваните, заяви Мария Капон и добави, че „Изправи се! Мутри вън!“ няма да приеме други схеми за добавки към пенсиите, в резултат на които


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец