Милиони британци ще избират между това да се нахранят и да се стоплят тази Коледа

Свързани новини

16.12.2023 07:34

Милиони британци ще избират между това да се нахранят и да се стоплят тази Коледа: Проучване

Видян 5586 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Задълбочаващата се криза с разходите за живот ще принуди семействата в Обединеното кралство да затегнат коланите си тази Коледа и да намалят разходите за подаръци или храна, съобщи The Guardian, позовавайки се на ново проучване на National Debtline.

Данните показват, че около 6,5 млн. души ще се борят да отопляват домовете си достатъчно през празничния сезон, а 2,7 млн. ще трябва да избират между закупуването на храна и подаръци.

Според доклада над 14 млн. потребители планират да ограничат броя на подаръците, които възнамеряват да купят тази година, а 6 млн. са заявили, че могат да си позволят да купят подаръци само за деца.

"Тази Коледа кризата с разходите за живот ще се усети повече от всякога, тъй като милиони хора се борят да отопляват домовете си, а много от тях изпитват парични притеснения", заяви Дейвид Чидъл, изпълняващ длъжността главен изпълнителен директор на Money Advice Trust, който управлява Националната дългова линия.

Проучването показва, че повече от 24 милиона възрастни в Обединеното кралство планират да използват кредит, за да платят за коледните подаръци тази година. От тях 12 млн. възнамеряват да използват кредитни карти, а 4,7 млн. ще използват заем "купи сега, плати по-късно", за да платят покупките във времето.


"Оставаме дълбоко обезпокоени от дългосрочното въздействие, което нарастващите просрочени задължения ще окажат върху финансите на домакинствата през 2024 г. и след това", заяви Чидъл, цитиран от The Guardian. "След като пропуснахме възможността да помогнем на хората с дългове в есенното изявление, ние продължаваме да настояваме пред правителството да въведе схема за "помощ за изплащане" на просрочени задължения за енергия и да разшири фонда за подпомагане на домакинствата, който осигурява решаваща подкрепа на местно ниво", добави той.


 Прогнозите са, че дългът на домакинствата в Обединеното кралство ще нарасне от сегашните 73 млрд. паунда (92 млрд. долара) до 151 млрд. паунда (190 млрд. долара) през 2026 г. По данни на Службата за бюджетна отговорност (OBR) британските домакинства страдат от най-големия петгодишен спад в стандарта на живот, който е засегнал страната, откакто Службата е започнала да изготвя отчети през 50-те години на миналия век. Реалният разполагаем доход на домакинство на глава от населението се оценява на 3,5 % по-нисък от нивото преди пандемията.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Кабък Калабалъков 16.12.2023 11:00

    Горките британци! А краля дали ще събере някой паунд да си пусне парното поне за в новогодишната нощ или ще си седи по балтон в Уйндзорския палат на студено? Сигурно парното му струва, колкото за целия квартал Люлян-7? Ми ние, сега, кат ни изтърват в ченгенската зона и дръпваме направо на второ място в Юръп по приходи на глава, веднага след Лихтенщайн.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци