Мнозинството от британците вече съжаляват за Брекзит и искат отново да се присъединят към Европейския съюз, показва проучване на YouGov.

Свързани новини

01.12.2023 10:49

Британците искат да се откажат от Brexit: Проучване

Видян 496 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мнозинството от британците вече съжаляват за Брекзит и искат отново да се присъединят към Европейския съюз, показва проучване на YouGov.

Седем години след кампанията за референдума в Обединеното кралство социолозите твърдят, че 52 % от анкетираните сега смятат, че напускането на ЕС е било погрешно, а седем от десет подкрепят по-тесни връзки с блока.

Проучването на YouGov показва също, че 57 % от британците сега биха подкрепили присъединяването към единния пазар, дори ако това означава възобновяване на свободното движение на хора. Ограничаването на имиграцията беше сред основните причини, поради които британците гласуваха за напускане на ЕС през 2016 г.


Проучването беше публикувано малко след като последните данни разкриха, че годишната нетна миграция към Обединеното кралство е достигнала рекордно високи стойности.


Според Националната статистическа служба на страната "имиграцията от страни извън ЕС се оценява на около 968 000 души за годината, приключваща през юни 2023 г., което представлява увеличение със 120 000 души в сравнение с годината, приключваща през юни 2022 г. През годината, приключваща през юни 2023 г., на тази група се падат 82% от общата имиграция".

Като цяло проучването показва, че 72% от британците смятат, че Брекзит е имал отрицателно икономическо въздействие.


Проучването се провежда в момент, когато инфлацията във Великобритания остава на исторически високи нива, а икономическият растеж е в застой, като икономистите предупреждават за продължаващото въздействие на Brexit върху търговията и инвестициите.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион