Бедните в Обединеното кралство изключват хладилниците от електрическата мрежа

Свързани новини

18.11.2023 08:10

Бедните в Обединеното кралство изключват хладилниците от електрическата мрежа: Проучване

Видян 9114 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според ново проучване на благотворителната фондация Джоузеф Раунтри (JRF) милиони домакинства в Обединеното кралство прибягват до "отчаяни мерки", като например изключване на хладилниците или фризерите, за да се справят с кризата с разходите за живот.

Докладът, цитиран от в. "Гардиън" във вторник, установи, че през октомври една четвърт (2,8 млн.) от домакинствата с ниски доходи в Обединеното кралство са направили дългове, за да платят за храна, една трета са продали вещи, за да съберат пари, а всеки шести е използвал така наречените "топли стаи". Четири от всеки пет домакинства, които получават универсален кредит, са оставали без храна, изключвали са отоплението и не са подменяли износените си дрехи. Близо един милион домакинства заявиха, че от май насам за първи път им се е наложило да изключат хладилника или фризера си.


Според JRF през последните шест месеца повече от седем милиона домакинства са останали без храна и други стоки от първа необходимост, въпреки целевата помощ на правителството за покриване на разходите за живот.

"Милиони семейства, които изключват хладилниците и фризерите си, са най-новата глава в дългогодишната история на трудностите", цитира се Петер Матеич, главен анализатор в JRF. "Хората рискуват да се разболеят от консумация на развалена храна и да останат без здравословна, прясна храна. Това крие риск от трайно увреждане на здравето на милиони хора", предупреждава той.

В доклада се отбелязва, че има нарастваща загриженост около намалената финансова помощ за семействата с ниски доходи, която правителството се очаква да обяви в есенното си изявление за разходите следващата седмица.

"Непримиримо е, че правителството според съобщенията обмисля да намали помощите на семейства, които се борят за оцеляване, за да финансира намаляването на данъците", каза Матеич.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци