Милиардерът Олав Тон живее в Норвегия, един от най-богатите хора в страната.  Някои забавни факти за него:

Свързани новини

20.04.2023 15:20

Милиардер работи на 97 г.

Видян 1155 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Милиардерът Олав Тон живее в Норвегия, един от най-богатите хора в страната.  Някои забавни факти за него:
 


1. Той е на 97 години.  Продължава да работи 6 дни в седмицата по 8-10 часа.  Той се придвижва на работа с доста стар фолксваген, като шофира сам.  Той идва в офиса един час преди началото на работния ден и си тръгва по-късно от всички останали.  Интересува се от самия процес на работа, а парите се получават като бонус.

 2. На 95 години се жени за жената, с която са живели повече от 35 години.  Сватбата била в Осло, в първия му хотел Бристол.  Олав бил в традиционна носия и любимата си червена шапка.  Щастливата булка е на 79, Сисел Хага.Тя носела ярко жълт костюм и ярка шапка, точно като младоженеца.

 3. Олав Тон винаги и навсякъде носи червена шапка, която съпругата му Сисел изплела за него преди 30 години.  На обратната страна той направил кръпка, има телефонен номер и надпис „На намерилия 500 крони“.  Като цяло той все още е модата, обича различни шалове, смешни цветни вратовръзки и сака.

 4. Олав Тон е този, който твърди, че не е спечелил напълно своите милиарди.  За това помогнали неговите работници и служители, които съвестно работят в неговите предприятия.  Следователно плащането на данъци, които са над 70%, се счита за правилно и справедливо.  „Дължа на страната и хората, които ме направиха такъв.

 5. Не се интересува от покупко-продажби.  Той каза: "Какъв е смисълът да печелите стотинка, ако можете да направите нещо голямо."  Ако купи завод, той го модернизира, възстановява производството и го прави печеливш.  Например през последните 5 години той е създал повече от 20 хиляди нови работни места, което е важно за малка Норвегия.

 6. Няма висше образование.  Олав Тон израства във фермата "Тон" с братята и сестрите си.  Искал да учи медицина, но когато избухнала Втората световна война, родителите му не искали той да замине в чужбина.  Вместо това се грижел за домакинството и стопанството.  Две кожи от червена лисица, които той продал за 600 норвежки крони, формирали неговия начален капитал и сега са основното лого на Olav Thon Group.

 7. Олаф говори по стария начин, на диалекта на своето село.  

 8. Цялото си състояние (около 6 милиарда долара) Олав Тон решава да даде за благотворителност, а именно за финансиране на медицински изследвания.  Той реши, че парите ще бъдат по-добре похарчени за полезна кауза.  Още сега, приживе, той създаде благотворителна фондация, където прехвърли средствата си.  Фондът се управлява от седем души, които решават къде и колко пари да изпрати, включително и той самият, пише Лукреция Будурова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец