Свързани новини

03.12.2014 14:08

Миков призова да има единна позиция за Южен поток

Видян 1008 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Днес сме изправени пред опасността България за пореден път да бъде заобиколена от голям проект”. Това каза председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Михаил Миков от парламентарната трибуна. „Украинската радост, радостта на други страни трябва да ни говори, че ние като парламент, като държава, трябва да се опитаме да се обединим около позиция, която да защитим”, призова Миков. Той добави, че  за всички е ясно, че ние отново ще получаваме руски газ, само че от Гърция и Турция. Лидерът на левицата  настоя  всички народни представители да се обединят около една декларация, която да изиска от Брюксел и Москва справедливо и равноправно отношение към България и всички онези страни, които губят от „Южен поток”,  защото по думите му  лицемерието от нашите големи партньори няма да бъде простено от гражданите.


По- късно на брифинг  в парламентарните кулоари, Михаил Миков припомни, че по време на предизборната кампания Бойко Борисов е обещал проектът „Южен поток” да тръгне през ноември, ако ГЕРБ спечелят изборите. „Днес се видя, че те печелят изборите, а проектът приключи”, коментира той. Миков заяви, че от днешната дискусия е станало ясно, че българският парламент не е защитил интересите на България. „Нямаше мнозинство от народни представители, които да подкрепят една максимално обединяваща, неутрална декларация, която да покаже  българската позиция по един такъв важен енергиен проект.  Проект, който носи икономически ползи на страната ни, но основно оползотворява геостратегическите интереси да държавата ни”, категоричен бе той. Миков отбеляза, че ГЕРБ са последователни в тази си позиция: „В последните дни на 41-то НС те направиха всичко възможно да направят Босфора и Турция безалтернативно трасе за оставка на петрол с денонсирането на проекта Бургас – Александруполис”. Миков предположи, че министър-председателят предпочита да отиде в Брюксел без обединяваща, национална позиция и да поиска това, което всъщност се полага на България  - освобождаване на плащанията по европейските фондове.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.