Миграцията струва на Нидерландия 400 милиарда евро: Проучване

Свързани новини

17.12.2023 07:32

Миграцията струва на Нидерландия 400 милиарда евро: Проучване

Видян 6175 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според ново проучване разходите на нидерландското правителство за мигранти надхвърлят средните разходи за образование, социално осигуряване и обезщетения. Съобщава се, че нетните разходи за имиграцията възлизат на повече от 400 млрд. евро (430 млрд. долара по сегашния курс) за период от близо 25 години.

Проучването, озаглавено "Държава на благосъстоянието без граници: В него се посочва, че разходите, свързани с имиграционните политики в Нидерландия, възлизат средно на 17 млрд. евро годишно, като през 2016 г. те достигат най-високата си стойност от 32 млрд. евро поради бежанската криза от 2015 г.

Авторите на проучването подчертават, че огромните разходи са резултат главно от финансовото преразпределение чрез социалната държава, и стигат до заключението, че или имиграцията ще трябва да бъде ограничена, или нидерландската социална система ще трябва да претърпи драстични съкращения.

Продължаването на имиграцията със сегашните темпове и структура на разходите ще окаже все по-голям натиск върху публичните финанси, се посочва в проучването, което прави ограничаването на социалната държава или на имиграцията неизбежно.

Според информацията само през 2016 г. нидерландското правителство е похарчило около 30 млрд. евро за образование, което е с 2 млрд. евро по-малко, отколкото е похарчило за мигранти през същата година.


В проучването се подчертава също, че имигрантите обикновено плащат по-ниски данъци и правят по-малки социалноосигурителни вноски от немигрантите. Това се потвърждава и от отделен доклад на нидерландското Министерство на финансите, в който се признава, че нетният данъчен принос на мигрантите е значително по-нисък от този на останалото население.

Според проучването особено висок е отрицателният дял на мигрантите, идващи от страни като Турция и Мароко. Смята се, че през целия живот на средния марокански имигрант те струват на холандците 260 000 евро на човек.

Според проучването мигрантите от Близкия изток и Северна Африка средно не успяват да дадат положителен принос спрямо разходите, които държавата прави за тях.

Други незападни имигранти - особено азиатците - имат слаб нетен принос, сочи изследването. Въпреки това имигрантите от западните страни изостават по своя икономически принос от местните граждани на Нидерландия.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв