Майкрософт ще продължи да се ангажира с разследването и "остава отворен за проучване на прагматични решения, които да са от полза както за клиентите, така и за разработчиците в Европа", добави тя.

Свързани новини

31.08.2023 17:37

Microsoft ще раздели Teams от Office в Европа след натиск от ЕС

Видян 405 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Microsoft ще позволи на бизнес клиентите си в Европа да купуват приложението за видео и чат Teams отделно от софтуера Office, съобщи Microsoft, месец след като Европейският съюз започна антитръстово разследване на комбинирането на продуктите на компанията, предаде CNN.

Промяната ще влезе в сила от 1 октомври, като ще засегне бизнес клиентите в ЕС и още четири европейски държави, които използват Microsoft 365 и Office 365 пакетите.

Microsoft (MSFT) ще улесни и други компании - например Zoom и Slack, която е собственост на Salesforce - да интегрират своите продукти с Microsoft 365, новото име на Office 365.

"Вярваме, че тези промени балансират интересите на нашите конкуренти с тези на европейските бизнес клиенти, като им осигуряват достъп до най-добрите възможни решения на конкурентни цени", заяви в публикация в блога Нана-Луиз Линде, вицепрезидент на компанията по въпросите на европейските правителства.

Майкрософт ще продължи да се ангажира с разследването и "остава отворен за проучване на прагматични решения, които да са от полза както за клиентите, така и за разработчиците в Европа", добави тя.

Компанията ще таксува "основните корпоративни клиенти" с 2 евро (2,2 долара) по-малко на месец за Microsoft 365 и Office 365 - които включват Word, Excel и Outlook наред с други приложения - без популярното приложение Teams.

Новите клиенти в Европа ще могат да закупят услугата Teams, известна най-вече с функцията си за видеоконференции, отделно за 5 евро (5,4 долара) на месец.

"Съществуващите корпоративни клиенти, които вече имат пакет с Teams, могат да изберат да останат със сегашния си пакет за продуктивност или да преминат към пакет без Teams", каза Линде.

ЕС започна проучването на евентуални антиконкурентни практики на Microsoft след жалба от 2020 г. от Slack, в която се твърди, че Microsoft незаконно обвързва Teams с доминиращия си софтуер за работни места.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.