Президентът на Швейцария Игнацио Касис (в средата вляво) и министър-председателят на Украйна Денис Шмихал (в средата вдясно) присъстват на кръга от национални изявления по време на Конференцията за възстановяване на Украйна (URC) в Лугано, Швейцария, на 5 юли. (Alessandro Della Valle/AFP/Getty Images)

Свързани новини

05.07.2022 17:37

Международна конференция приема принципи за дългосрочно възстановяване на Украйна

Видян 4179 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На международна конференция в Лугано, Швейцария, бяха приети редица принципи, които ще подкрепят Украйна в дългосрочен план, докато тя се опитва да се възстанови от войната с Русия, предаде CNN.



Това стана в края на двудневната конференция за възстановяване на Украйна, в която участваха лидери от над 40 държави и международни организации.

В декларацията се поема ангажимент за дългосрочна икономическа и технологична помощ, "която ще подготви Украйна за времето след войната, докато войната все още бушува", заяви Игнацио Касис, президент на Конфедерация Швейцария и ръководител на Федералния департамент по външните работи.


"Тук, в Лугано, поставихме началото на процеса на възстановяване на Украйна на международно равнище и определихме принципите, на които то ще се основава", заяви Касис. Принципите ще "свържат възстановяването с реформата" и ще се съсредоточат върху прозрачността, партньорството и равенството.

"Това трябва да даде на хората в Украйна надежда и увереност, че не са сами, защото устойчивото възстановяване на Украйна изисква възраждане, устойчивост и обновени институции, подходящи за бъдещето", каза той.

В понеделник украинският министър-председател Денис Шмихал заяви на конференцията, че планът за възстановяване на Украйна ще струва около 750 млрд. долара и че конфискуваните руски активи трябва да бъдат основен източник на финансиране.


 (Alessandro Della Valle/AFP/Getty Images)


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак