"В момента можем само да заявим със съжаление, че между Москва и Вашингтон няма сериозни, съществени контакти по тези въпроси", заяви Дмитрий Песков пред репортери.

Свързани новини

19.05.2023 14:37

Между Русия и САЩ не е имало "съществени" дискусии за контрол на въоръженията: Кремъл

Видян 493 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Понастоящем между правителствата на Русия и САЩ не се водят "съществени" дискусии за контрол на въоръженията, заяви говорителят на Кремъл в петък, предаде CNN.

    "В момента можем само да заявим със съжаление, че между Москва и Вашингтон няма сериозни, съществени контакти по тези въпроси", заяви Дмитрий Песков пред репортери.

Според Песков ограничените останали компоненти на международната правна рамка за контрол на ядрените оръжия бързо ерозират.

"Ситуацията е плачевна", каза той. "И отговорността за тази плачевна ситуация е изцяло на Вашингтон."

 Договорът за ядрени оръжия Нов СТАРТ поставя ограничения върху броя на разположените ядрени оръжия с междуконтинентален обсег, които САЩ и Русия могат да притежават. За последен път той беше удължен през 2021 г. и е с продължителност пет години.

Коментарите на Песков бяха направени във връзка с предложението на редица републиканци от американския Сенат, оповестено в четвъртък, САЩ да излязат от Договора за Нов СТАРТ. Сенатор Том Котън, който внесе предложението, заяви в изявление за медиите, че договорът е "оковал Америка", докато Русия е можела многократно да нарушава условията му.

През февруари руският президент Владимир Путин заяви, че Русия преустановява участието си в Договора за намаляване на ядрените оръжия Нов СТАРТ, като заяви, че "Вашингтон трябва да прояви политическа воля, да положи добросъвестни усилия за обща деескалация и да създаде условия за възобновяване на пълното функциониране на Договора и съответно за цялостно осигуряване на неговата жизнеспособност".


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и