Тиийзър

Свързани новини

07.09.2023 10:20

Mercedes тийзва два компактни SUV-та и Shooting Brake

Видян 732 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Те ще се присъединят към следващото поколение CLA в обновената базова гама на компанията

Mercedes имаше силно присъствие на 2023 IAA Mobility в Мюнхен тази седмица, като показва множество автомобили, включително Concept CLA Class, който празнува своята световна премиера. Swoopy седанът ще бъде част от обновена гама компактни автомобили, която ще бъде намалена до само четири члена. Другите предстоящи автомобили бяха смътно загатнати по време на дебютното събитие за CLA, тъй като трилъчевата звезда показваше три дизайнерски скици на заден план.

Главният изпълнителен директор на компанията Ola Källenius излезе на сцената, за да обяви каква форма ще приемат те: shooting brake и два зашеметяващи SUV. Първият вероятно ще бъде комби, което да замени днешния CLA Shooting Brake, който не е Shooting Brake, докато моделите с висока мощност се очаква да изместят GLA и GLB. Няма информация какво ще се случи с хечбека A-класа, седана A-класа и минивана B-класа, но бъдещето им не изглежда светло.

Тези четири нови автомобила ще се движат върху модулната архитектура на Mercedes, която ще бъде първо електрическа, но не само електрическа. Наистина, MMA е проектиран да побира и двигатели с вътрешно горене, но този път германската луксозна марка каза, че компромисът ще бъде направен от страна на ICE, а не от страна на EV, какъвто е случаят с EQA и EQB.

Да не забравяме, че директорът на Mercedes също обяви „Little G“ по време на пресконференцията на 2023 IAA. Очаква се също да се движи на платформата MMA, но ще пристигне по-късно, вероятно около 2026 г. Ola Källenius казва, че ще бъде „незабавно разпознаваем“, както и „изключително способен на, и извън пътя“. В публикация в LinkedIn шефът спомена, че по-малката G-класа ще „почита оригиналната икона“, като същевременно ще бъде „много забавна за шофиране“.

Следващото поколение CLA ще поведе пътя към MMA архитектурата на Mercedes и би трябвало да е най-ефективният от партидата, като се има предвид елегантното му тяло. Почти производствената концепция обещава повече от 750 километра в цикъла WLTP и само 15 минути зареждане за 400 километра пробег. MMA поддържа двупосочно зареждане, двумоторно AWD, 250-kW зареждане и въвежда операционната система Mercedes-Benz, разработена вътрешно.



Източник: motor1.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец