Mercedes-Benz изпревари Tesla като най-ценната автомобилна марка в света

Свързани новини

22.02.2024 18:00

Mercedes-Benz изпревари Tesla като най-ценната автомобилна марка в света

Видян 437 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според нов доклад на консултантската компания Brand Finance немският автомобилен производител Mercedes-Benz е изпреварил американския си конкурент Tesla и си е върнал позицията на най-ценната автомобилна марка в света. През 2023 г. той отстъпи първото място на ръководената от Илон Мъск компания.

В доклада за автомобилната индустрия за 2024 г. се констатира, че Mercedes-Benz е запазил премиум статута си и е подобрил оперативните и финансовите си показатели. Стратегията на компанията, която се фокусира особено върху пътническите автомобили от висок клас и премиум вановете, е допринесла за ръста на приходите. Това е особено важно, тъй като германският автомобилен гигант е изправен пред сериозното предизвикателство на китайските марки електрически автомобили, се казва в публикацията.

"Предстоящото предизвикателство ще бъде да се ориентира в ограничените очаквания за растеж, като използва силната си марка и премиум ценообразуването, за да запази лидерската си позиция на пазара в условията на конкуренция", заяви Алекс Хай, управляващ директор на Brand Finance Asia Pacific.

Междувременно оценката на марката на американския производител на електромобили Tesla намаля с 12% до 58,3 млрд. долара в последния доклад, с което компанията се върна на второ място. Изследователите на Brand Finance установиха умерен спад в репутацията, най-вероятно свързан с противоречивите действия на главния изпълнителен директор Елон Мъск, които са оказали негативно влияние върху имиджа на марката. Освен това излагането на Tesla на китайския пазар и свързаният с него по-малък темп на растеж в дългосрочен план също са се отразили неблагоприятно на прогнозите за приходите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева