Тереза Мей е била любимата от 15 премиери, управлявали Великобритания от името на покойната кралица Елизабет

Свързани новини

08.09.2022 23:09

Мей била любим от 15 премиери на Елизабет, Тачър я нервирала

Видян 3326 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тереза Мей е била любимата от 15 премиери, управлявали Великобритания от името на покойната кралица Елизабет, съобщи италианската държавна телевизия РАИ 1. Двете имали взаимна симпатия и успели да създадат приятелски и наистина доверителни отношения, дори и на женско ниво. Най-недолюбвана от Нейно Величество била желязната дама Маргарет Тачър, която я нервирала. Дъщерята на млекаря беше известна със своя твърд и своенравен характер, така че това не е е твърде учудващо.


При поемането на короната пък премиер е Уинстън Чърчил. Въпреки че тя го разчувства толкова много, че старият човек се насълзява от първата им среща в ролята на монарх и неговия премиер, скоро се скарват заради нейната идея, която осъществява въпреки волята му, да направи и коронацията си, и първото кралско обръщение по телевизията. Тя го започва с думите, че една Коледа първото радио поздравление е било на баща й, а в нейната епоха кралицата се доверява за общуването със своя народ на телевизията. Тя създнава, че още с първите си стъпки прави история. И иска да бъде модерна. Затова и приема 9 години по-късно първия човек в Космоса - Юрий Гагарин. Въпреки Желязната завеса. 


Първият премиер, с когото управлявала Елизабет при възшествието си на престола през 1952 г. е самият класик на британската политика и също аристократ сър Уинстън Чърчил, а последният - само за 2 дни, се оказа Лиз Трас, която бърка Балтийско и Черно море, макар и с диплома на политолог от Оксфорд, като повечето министър - председатели - консерватори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби