Криминално проявен
01/02

Свързани новини

04.10.2023 11:59

Мъжът, който взе заложници в Благоевградско, е лежал в психиатрична клиника

Видян 718 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Той е криминално проявен

Мъжът, който се барикадира в санданското село Вълково, е криминално проявен и е лежал в психиатрична клиника. Това обяви късно снощи главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев.




В продължение на няколко часа 41-годишният мъж държа за заложници бившата си съпруга и нейната майка. Имаше и ранен човек – бащата на партньорката му. След преговори с психолози и полицаи мъжът се предаде. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за опит за убийство, обясни още главният секретар на МВР. Похитителят отишъл във Вълково с такси.

"Искам да успокоя българската общественост, че приключихме успешно заложническата криза, която беше съпътствана с опит за убийство на мъж на 70 години. Извършителят е задържан и неутрализиран", посочи главният секретар. „Мъжът е криминално проявен, на 41 години, от гр. Лом. Днес е дошъл, за да уговаря своята годеница да се върне при него. Тоест - мотивът за стрелбата и последвалото похищение е изцяло ревност. Деянието е извършено с два незаконни пистолета. Двете жени, които бяха похитени, са живи и здрави”, допълни Коцев.

Сигналът за случващото се е подаден около 17:20 ч. от самия извършител, посочи директорът на ОДМВР – Благоевград Даниел Димитров. В акцията по обезвреждането на мъжа се включиха и служители на СОБТ.

При извеждането на заложниците полицаите не са използвали сила. Мъжът е бил убеден да се предаде сам.

Съседите чули изстрели и отишли да видят какво се случва в къщата. Те също били заплашени с пистолет. „Стреля по въздуха един-два пъти. Извиках, излязох навън и започнах да викам, за да се съберат хора. Събраха се много, но той като започна да стреля, всички се скриха”, разказва Лидия Топалова, която живее наблизо.

Двете жени са без физически наранявания. Простреляният мъж, настанен в „Пирогов”, е в тежко състояние, но от болницата не дават повече детайли.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.