Плановете за готовия за подготовка имот, наречен Koolau Ranch, включват две имения

Свързани новини

21.12.2023 15:39

Марк Зукърбърг си строи лагер за оцеляване за $270М в Хавай

Видян 750 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Плановете за готовия за подготовка имот, наречен Koolau Ranch, включват две имения, свързани с тунел, който води до подземен бункер

Марк Зукърбърг се уверява, че когато настъпи Страшният съд, той е подготвен с изключително уединено скривалище от типа „Оставете света зад себе си“.

Съгласно скорошно разследване на Wired, главният изпълнителен директор на Meta строи за себе си разтегнат комплекс от 5 милиона кв м в Хавай, който ще включва най-малко 30 спални и 30 бани, разделени между повече от дузина различни структури. Според документите, получени от публикацията, основателят на Facebook вече е платил 170 милиона долара за закупуване на земя в Кауаи в началото на август 2014 г. и в крайна сметка ще плати поне още 100 милиона долара за строителни разходи.

В центъра на огромния комплекс, наречен Koolau Ranch, ще има две имения, разположени на върха на бункер за оцеляване. Двете жилищни сгради ще имат обща площ от около 57 000 квадратни фута и ще включват асансьори, индустриална кухня и конферентни зали. Плановете показват, че много от вратите в дома се очаква да бъдат звукоизолирани и управлявани чрез клавиатура. Жилищата ще бъдат свързани с таен тунел, който води до подземен подслон от 5000 квадратни фута, който е защитен зад метална врата, пълна с бетон. Бункерът ще разполага със собствено жилищно пространство, механична стая и авариен люк. Имотът има за цел да бъде допълнително самодостатъчен с резервоар за вода с височина 18 фута и способността да произвежда собствена енергия и хранителни запаси.




Съединението обаче няма да бъде изцяло пост-апокалиптична гибел и мрак. Той не само функционира като удобно семейно убежище, но има планове за уелнес център, който включва фитнес зала в пълен размер, множество басейни, сауна, парна баня и тенис корт. На други места 11 кръгли къщички на дървета ще бъдат свързани с въжени мостове, така че посетителите да могат да се изкачват от една къщичка на дърво до друга, без да стъпват на земята.

Жилищните структури на комплекса са скрити от пътя, скрити зад стена от 6 фута и се наблюдават от денонощна охрана. И поради обхвата и естеството на проекта всеки, който работи върху имота на Зукърбърг, подписва строго споразумение за неразкриване на информация, казаха източници на изданието. „Много рядко е частен проект да има NDA, прикрепен към него“, обясни местен строителен служител пред Wired.

Все още не е известно дали технологичният милиардер ще използва Koolau Ranch като семейно убежище на непълен или пълен работен ден. Списанието обаче съобщи, че той вече е домакин на две различни корпоративни събития в комплекса, така че чарът, луксът и тайните му може да не останат толкова тайни за дълго.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец