Еманюел Макрон е предложил свой план за деескалация на напрежението около Украйна в Кремъл

Свързани новини

10.02.2022 17:03

Макрон предложил вечен неутралитет на Украйна на Путин, не казал на Байдън какво е договорил в Москва, само на Шолц

Видян 4418 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Еманюел Макрон е предложил свой план за деескалация на напрежението около Украйна в Кремъл. По време на 6 – часовия преговорен маратон, последван от над едночасова пресконференция с домакина му Путин, от нова кратка среща в рамките на половин час, както и от последващ дълъг телефонен разговор през ден, той е изразил идеята Украйна да мине на т.нар. „финландски модел” на вечен неутралитет.


 


Напомняме, че бившата част от Руската империя, също както съседна Швеция и друга буферна страна между Изтока и Запада – Австрия, е член на ЕС, но не и на НАТО и не разполага оръжия на своя територия. Версията на британските медии няма официално потвърждение от Париж.


 


Но има полупотвърждение от Вашингтон. Попитана по време на пресконференция в Белия дом дали Макрон има собствен план за решаване на кризата в Украйна, съгласуван ли е той със САЩ и дали е вярно, че го е споделил с немския канцлер Шолц, но не и с президента, Джен Псаки отговори само, че доколкото й е известно в администрацията на Байдън не е постъпвала информация от Макрон за срещите му в Москва.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 13.02.2022 16:17

    Добра идея е България също да иска вечен неутралитет!

  • 002 О език мой роден..... 11.02.2022 08:50

    Ако се съди по заглавието "Макрон предложил вечен неутралитет на Украйна на Путин,не казал на Байдън какво е договорил в Москва, само на Шолц", оставяме с някакво тягостно впечатление, че или автора на статиката я е писал DUI или че Украйна вече е частна собственост на мосю Путин.Нещо много ги обърквате думите и логиката в заглавията. Това да не е някакъв нов модерен псевдоправопис?

  • 001 Акъдемиг по антропология на геополитика, с три виши Джосая Ботушев 10.02.2022 21:14

    Ама и на Кака Милка май е казАл, щото целия квартал Люлян -17 Б , вече е предисвастен!Но Кака Милка му е обещала, че нямало да каже на Бай Дън и той няма от къде да разбере. Клюките с фейса вече прити бързо се разнисят. А и нъл вече секи сам си преценя чрез с помоща на битвито,нова и първа турска нац. талавизия, сиреч и с БНТ.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева