7-степенно меню по време на преговорите между Путин и Макрон

Свързани новини

08.02.2022 16:11

След 6-часов маратон и 7-степенно меню с Путин, Макрон остана да спи в Москва

Видян 4114 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Над 5 часа преговори и един час пресконференция имаха в Кремъл президентите на Русия и Франция. А дългата маса между тях може да се обясни със сервирането на 7-степенно меню по време на преговорите. Ето какво включваше то:


 



Лангустини с ябълки
Равиоли със спанак
Супа уха от 5 вида риби
Шербет от джинджифил
Стек от есетра
Еленско с батати и къпини
Крушова торта с ванилов сладолед
Сервираните вина са:
Шардоне и Ребо 2015 от Усадьба Дивноморское


 



Явно всичко това се е харесало на Макрон, защото лидерът на най-прочутата с кулинарията и вината си държава в света реши да не лети вечерта за Киев, а да спи в Москва, което съкрати срока на визитата му в Украйна.


 


Той дори се разходи от Кремъл през Червения площад до хотела си Four Seasons / Четирите сезона – още един жест на откритост, след като не спа в посланическата резиденция на Франция или в друга, предоставена от приемащата страна.


 


Разбира се, това даде възможност на президента, придружаван от ресорните си журналисти, а той е в предизборна кампания, да си направи чудесни снимки на фона на Кремъл и причудливата черква Василий Блажени.



Вещият познавач на френската политика – евродепутатът ни Иво Христов коментира, че това е рядък шанс на Макрон да блесне при проруската и голистка реторика за самостоятелност на Франция и различен от американския курс, която налагат в момента тримата десни кандидати в изборите за глава на Петата република.



На съвместната пресконференция на лидерите Путин подчерта, че както вече е казал и на Орбан на 1 февруари при неговата визита в Москва, „нищо хубаво няма във факта, че НАТО игнорира руските притеснения” от разширяването си в рамките на нови съветски републики:



„Това е само началото, ние ще продължим да добиваме своето. Разочаровани сме от отговорите на НАТО. Връщането на военния потенциал и нападателните оръжия на блока в границите от 1997 г. е подписано в основополагащия за отношенията ни акт Русия – НАТО.



Доколко НАТО е мирна организация, в което продължават да ни убеждават, от опит се убедиха гражданите на много държави, като имам предвид Ирак, Либия, Афганистан, в Белград отлично помнят мащабната военна операция без разрешение от Съвета за сигурност на ООН.



Сега подготвяме отговор с нашето виждане и ще го пратим на Вашингтон и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Старчески Дом ''Ах как ще ви захраним!'', село Късокурци, Трънски Окръг 08.02.2022 21:45

    Ще съдим Кремлин за това, че са изплагиатствали едно към едно, нашето меню за хранене на хора в герантофилска възраст! Абсолютно същото 7 степено меню сервирахме на нашите питомници в петък 4 Февруари! Сервирахме им: Лангустини с ябълки ''Златна Панега'' Равиоли със спанак от поляните край наше село Късокурци Супа уха от 5 вида риби Шербет от джинджифил Стек от Искарска, софийска есетра Еленско от любимото на премиера БМБ , Ловно стопанство „Кормисош” ,с батати и къпини Крушова торта с ванилов сладолед. Само дето виното беше "Монтес Алфа" Шардоне, 2014, Чили, защото от охраната бяха излокали цялата каса с Шардоне и Ребо-то 2015 от Усадьба Дивноморское.

  • 001 Anonimen 08.02.2022 17:40

    Видимо от статията, само Путин е бил на тази среща. Не разбрах дали на пресконференцията някой го е питал защо само руснаците харесват неговата политика, както и диктатурата му!? Чак от тук се вижда, че Путин се е самозабравил, за съжаление! До там води продължителната власт!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец