Свързани новини

24.06.2023 20:06

Лукашенко спря Пригожин: Беларус

Видян 2920 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Час, след като почна да се оправдава писмено, че никога не е искал да застане срещу президента на Русия и конституционния ред и два след изземането на 4 млрд.рубли в брой от централния му офис в Петербург, олигархът Пригожин е решил да спре "похода си към Москва" на неговата частна военна компания Вагнер в разговор с беларуския президент Лукашенко. Държавният глава от съюзната с Кремъл страна е предложил услугите си на посредник на своя колега Путин.


Това беше съобщено от официално от Минск. 


Опитът за "метеж" срещна единен отпор от руското общество и всички институции, даже църквата, специални изявления пуснаха всичките 89 губернатори, които призоваха своите момчета да обърнат към фронта в Украйна. 


А завзетите обекти - цирк в Ростов, пивоварен завод във Воронеж и военно окръжие също в Ростов, където животът на града върви спокойно с отрязан за движение на коли, но не и на хора център, бяха обкръжени от МВР на Русия и войни от спецрезерва на чеченския президент Кадиров.


Заедно с това на 450 км преди Москва магистралата беше разровена и на нея бяха поставени бойни машитни, които да спрат колоната на Пригожин. Подстъпите към руската столица също бяха превантивно подсилени с военна техника. Кметът Собянин обяви понеделник за почивен ден, с което даде знак и в какъв срок очаква да приключи обявената от президента на РФ "контратерористична операция".


Пресслужбата на Лукашенко съобщава за "деескалацията".


По-рано военното министерство на РФ обяви, че ще помилва "метежниците", сложили оръжие.


По руския Наказателен кодекс за подобни действия против конституционния ред се полагат от 12 до 20 години затвор.


В същото време, Украйна не успя да се възползва от проблемите в руския тил и пренасочването на силите на Вагнер - около 17 000 души към Москва, Ростов и Воронеж. Няма особен резултат от 17 атаки за деня на различни места по фронта, но стратегически предислоцира 2 групировки към изгубения по-рано Бахмут, държан именно от Вагнер. Руските сили унищожиха в "метежната" нощ склад за британски ракети и удариха 2 летища, ако се вярва на официалната сводка на Москва.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 25.06.2023 17:54

    Имбецилите от Албиона загряли ,че Пригожин отивал на 100км от Киев... Дали цялата история не е някакъв номер?

  • 001 Anonimen 25.06.2023 08:26

    Пишете глупости. Батката успя да убеди Пригожин да не потапя Русия в кръв. На страна на Пригожин са много руски генерали и руския народ. Путин май опика гащите. Правителството се отърва с оставката на Шойгу и Герасимов, сигурно има и други отстъпки. Войната в Сирия я изнесоха Вагнер,в Судан също -там голям бой ядоха бритките на SAS от вагнерците. Войници на Вагнер има във Венецуела и Колумбия. В Русия Пригожин има 28 000 войници, обучени до дупка за разлика от редовната руска армия, която е същия сакатлък като нашата. Вагнер никак не са за подценяване.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби