Лукашенко добави, че формирането на тази група е в ход от два дни

Свързани новини

10.10.2022 15:08

Лукашенко нареди приемането и разполагането на "хиляди" руски войници в отговор на "западната агресия"

Видян 953 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия и Беларус започнаха да формират съвместни сили, които ще включват няколко хиляди руски военнослужещи, съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко в понеделник по време на среща по въпросите на сигурността. Той заяви, че този ход е в отговор на засилената агресия от страна на Киев и Запада.

Беларуският лидер заяви, че решението за този план е било взето по време на личната му среща с Владимир Путин в рамките на неофициалната среща на върха на ОНД в Санкт Петербург миналата седмица. "В отговор на изострянето на обстановката по западната граница на Съюзната държава [на Русия и Беларус] се договорихме да разгърнем регионална групировка на Руската федерация и Република Беларус", заяви Лукашенко.

Той отбеляза, че тъй като повечето руски войски в момента са заети с продължаващия конфликт в Украйна, ядрото на тези съвместни сили ще се състои от Въоръжените сили на Република Беларус, но въпреки това в тях ще има "повече от хиляда руски войници".


Лукашенко добави, че формирането на тази група е в ход от два дни.

Той също така заяви, че Киев в момента планира да извърши нападения срещу Беларус и е подтикван към това от Запада.


 "Киев не само обсъжда, но и планира нападение на територията на Беларус. Разбира се, украинците нямат нужда от това. Защо биха отворили втори фронт на южните ни граници? За какво? Това е пълно безумие от военна гледна точка", каза Лукашенко.

"Но въпреки това процесът е започнал. Техните господари ги подтикват да започнат война срещу Беларус, за да ни въвлекат в конфликта. Едновременно с това да се справяме и с Русия, и с Беларус", каза той.

Според Лукашенко Минск вече е бил предупреден по "неофициални канали", че предстои нападение срещу Беларус от територията на Украйна. Той твърди, че Киев заплашва да извърши серия от нападения срещу Беларус и вече е събрал до 15 000 войници в близост до границата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.