Проверката на офиса на главният инспектор на Държавния департамент е установила още, че въпреки чесредставата, раздадени от отдела за публична дипломация към посолството у нас „като цяло отговарят на зададените стратегически цели на САЩ в България, документацията на грантовете не отговаря на Стандартите на Федералната директива за помощ“.

Свързани новини

18.04.2023 09:25

Лоша отчетност на US грантовете в БГ: САЩ

Видян 2498 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


По време на мандата си в България посланикът на САЩ Херо Мустафа постигна напредък по всичките поставени цели, сочи официален документ на Главния инспектор на Държавния департамент на САЩ за работата на американското посолство в София от май 2022 г. Сред тях са: закупуване на още изтребители F-16, замяна на руския газ с американски и санкции на българи по закона Магнитски.  Докладът обаче прави забежка на посолството на САЩ у нас, че  не е проверявало как се харчат парите от грантовете в България.


Документът приписва на Мустафа заслугата за за убеждаване на служебното ни правителство да подпише писмо с искане за закупуване на още американски бойни самолети F-16. Тъй като докладът е от май 2022 г., това означава, че става дума за кабинета на Стефан Янев.


Документът изтъква ролята на Мустафа „в първите по рода си санкции на САЩ срещу български лица и корпорации за корупция съгласно закона Магнитски – най-голямото действие, предприето за един ден съгласно Закона“.


Проверката на офиса на главния инспектор на Държавния департамент е установила още, че въпреки че средставата, раздадени от отдела за публична дипломация към посолството у нас „като цяло отговарят на зададените стратегически цели на САЩ в България, документацията на грантовете не отговаря на Стандартите на Федералната директива за помощ“.


Пламен Валентинов



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв