Липсват достатъчно изчисления за мерките, които правителството предложи за справяне с инфлацията”, заяви пред журналисти депутатът от Има ИТН и шеф на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански

Свързани новини

18.05.2022 14:59

Липсват изчисления за мерките: ИТН

Видян 1028 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Липсват достатъчно изчисления за мерките, които правителството предложи за справяне с инфлацията”, заяви пред журналисти депутатът от Има ИТН и шеф на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански.



“ИТН е съгласна с голяма част от тях. Смятаме, че може би ще работят. Въпросът е, че трябваше да имаме изчисления. Ако трябва да кажем точно, нито имахме анализ за това какви ще бъдат приходите от газ, електричество, от всички онези стоки, нито какъв ще бъде размерът на ДДС, на акцизите. Това трябваше да бъде предварително направено”, категоричен бе Каримански.


 


“Имам резерви към някои от мерките. Например не е ясно как тютюневите изделия ще бъдат облагани с по-висок акциз. Схемата не е ясна и не мога да кажа дали това, което възнамерява да направи МФ ще е достатъчно прецизна схема, за да допринесе във фиска такъв резултат, какъвто бихме искали”, подчерта той.


 


“Не видяхме изчисленията на НОИ, очаквах да ги видя, но нямаше такива”, отговори Каримански а въпрос откъде ще дойдат тези 5 млрд. лв. за преизчисление на пенсиите, които соцминистърът Георги Гьоков обяви по-рано.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови