Льо Мер спомена Saint-Gobain, голям производител на строителни материали, като пример за компании, които не бива да бъдат лишавани от доставка на газ, дори в случай на извънредна ситуация. Той посочи възможните повреди на производственото оборудване и риска от екологични последици

Свързани новини

11.07.2022 12:12

Льо Мер: Най-вероятният сценарий е пълното спиране на руския газ

Видян 2264 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският министър на икономиката и финансите Бруно Льо Мер предупреди днес, че има голяма вероятност Москва да спре напълно доставките на газ за Европа.

"Да се подготвим за пълно спиране на руския газ; днес това е най-вероятният вариант", заяви Льо Мер на Rencontres Economiques, събитие с икономическа насоченост в южния град Екс-ан-Прованс.

Министърът заяви, че френското правителство работи за определяне на дружествата, които следва да получат приоритетна защита в случай на прекъсване на доставките.


"Трябва да се подготвят и планове за намаляване на товара, ние го правим", каза той по-късно пред репортери. "Това означава да се разгледа по много специфичен начин всяка компания, всяка област на заетост; кои са компаниите, които трябва да намалят потреблението си на енергия, и кои са тези, които не могат. "

Льо Мер спомена Saint-Gobain, голям производител на строителни материали, като пример за компании, които не бива да бъдат лишавани от доставка на газ, дори в случай на извънредна ситуация. Той посочи възможните повреди на производственото оборудване и риска от екологични последици.

"Трябва да предвидим и да се подредим в бойния ред към момента", каза той.


Френското правителство предложи серия от мерки за справяне с евентуални смущения в доставките на газ, включително да си даде правото да изземва газови електроцентрали като част от по-широко законодателно предложение за "покупателна способност" Законопроектът ще бъде обсъден в Националното събрание на Франция следващата седмица.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион