В сряда германският министър на икономиката Роберт Хабек изключи възможността за пускане в експлоатация на газопровода "Северен поток 2" (NS2) с цел намаляване на недостига на газ в ЕС.

Свързани новини

07.07.2022 13:35

Германия изключи възможността за пускане в експлоатация на Северен поток 2

Видян 1403 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В сряда германският министър на икономиката Роберт Хабек изключи възможността за пускане в експлоатация на газопровода "Северен поток 2" (NS2) с цел намаляване на недостига на газ в ЕС.

"Не, това не е вариант", казва Хабек пред телевизионния канал n-tv, като отбелязва, че газопроводът няма сертификат. Той посочи също, че NS2 е под санкциите на САЩ.

По-рано левият германски политик Клаус Ернст предложи на правителството да обмисли възможността за временна експлоатация на тръбопровода.

Новоизграденото руско газово трасе никога не е функционирало, тъй като Германия спря процеса на сертифициране за него в началото на февруари, преди началото на конфликта в Украйна.


NS2 се простира от руския бряг под Балтийско море до Германия. Строителството е завършено през септември 2021 г. и е готово за пускане в експлоатация през декември миналата година. Двуструнният газопровод е проектиран да изпомпва 55 милиарда кубически метра природен газ годишно.

Миналия месец медиите съобщиха, че германското министерство на финансите проучва възможността за национализация на участъци от газопровода, които преминават през страната. Според информацията федералното правителство е планирало да превърне тези части във връзка за терминал за втечнен природен газ.

Съобщенията за евентуална експроприация се появиха на фона на нарастващите опасения в Германия относно доставките на руски газ. През юни доставките за Европа от руския "Газпром" по газопровода "Северен поток 1" спаднаха до около 40% от капацитета поради недостиг на части, причинен от санкциите срещу Москва. В средата на юли тръбопроводът ще бъде напълно спрян за 10 дни за редовна поддръжка.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за