Изявлението идва  преди  решаващия втори тур на президентските избори във Франция в неделя, който за втори път изправи крайнодясната кандидатка Льо Пен срещу Макрон.

Свързани новини

22.04.2022 07:44

Лидерите на Германия, Испания и Португалия критикуват Марин Льо Пен и се надяват, че французите ще изберат "демократичен" кандидат

Видян 6925 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германският канцлер Олаф Шолц, испанският министър-председател Педро Санчес и португалският министър-председател Антонио Коста нападнаха в четвъртък френския кандидат за президент Марин Льо Пен в съвместна статия за Le Monde.


Лидерите обвиниха Льо Пен в заговор с антидемократични сили и изразиха "надежда", че избирателите ще изберат визията на настоящия президент Еманюел Макрон за Франция, предаде Политико.


"Вторият тур на президентските избори във Франция за нас не е избор като останалите", пишат Шолц, Санчес и Коста. "Изборът е между кандидат на демократите, който вярва, че Франция е по-силна в един силен и автономен Европейски съюз (ЕС), и кандидат на крайната десница, който открито застава на страната на онези, които посягат на нашата свобода и демокрация. "

 
 
"Нуждаем се от . . . Франция, която защитава справедливостта и се противопоставя на автократи като [руския президент] Владимир Путин", добавиха те и заявиха, че се "надяват" избирателите да изберат тази визия за Франция.


Изявлението идва  преди  решаващия втори тур на президентските избори във Франция в неделя, който за втори път изправи крайнодясната кандидатка Льо Пен срещу Макрон. Това се случва и след дългоочаквания дебат между двамата кандидати в сряда, в който според експресно проучване, публикувано в четвъртък, действащият президент е изглеждал по-убедителен за избирателите.


Понастоящем действащият президент е категоричен фаворит за победа, Макрон има 55%, а Льо Пен изостава с 10 пункта (45%).

 
 
"Подобни морални уроци имат по-скоро контрапродуктивен ефект върху избирателите, независимо дали са спортисти, милионери или чуждестранни държавни глави", казва Филип Вардон, регионален съветник на Националното обединение и член на националния комитет на партията. "Всички те еднакво малко познават истинския живот на французите.


"Другите европейски правителства ни подкрепят и биха били много щастливи да видят победата на Марин льо Пен и да се заемат с проекта за преминаване към "Европа на нациите"," добави той.


Шолц, Санчес и Коста похвалиха ролята на Франция като европейски лидер и заявиха, че страната е най-силна, когато работи в рамките на ЕС, в рамките на рядка намеса на чуждестранни лидери в национални избори.

 
 
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 22.04.2022 12:02

    Крадеца,вика дръжте крадеца.Абе така наречените"Демократични правителства",колко пари откраднахте от Европейският данъкоплатец,заради: 1.Зелената ви сделка,и вредните ви емисии/която никак не е доказана,коя е причината за затоплянето на земата,защото има доказателства,че цикличността на Земятя е на 12 000 години,и се обръщат полюсите и няма никакво значение,колко пари ще вложите и откраднете от хората,това ще се случи и то много скоро,И ВИЕ ГО ЗНАЕТЕ ТОВА/. 2.С тази Пландемия,колко пари смъкнахте от гърба на хората,и колко малък и среден бизнес унищожихте,в името на ЗДРАВЕТО,за да направите вашите господари още по-богати,КОЛКО. 3.Да не говорим,за най-важното за Европа -Да,тя може да бъде Единен Съюз,но икономически,а не политически,поради една много проста причина-Европа е Мултиетническа,Европа на Достойни НАЦИИ,култура,нрави и традиции,А НЕ НА ГЛОБАЛНИТЕ ВИ ВЪЖДЕЛЕНИЯ.ТУК НЕ МОЖЕ И НЯМА ДА СТАНЕ ТОВА. 4.ВИЕ ИСКАТЕ ДА УНИЩОЖИТЕ РУСИЯ ИЗОБЩО,А НЕ ЗАРАДИ ДИКТАТОРА ИМ ПУТИН,А ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ,ЗАЩОТО РУСИЯ,КАКТО И УКРАЙНА И ОСТАНАЛИТЕ БИВШИ РЕПУБЛИКИ СА ЕВРОПЕЙСКИ НАЦИИ И ТЕ СА ЧАСТ ОТ ТОЗИ МУЛТИЕТНИЧЕСКИ СЪЮЗ. ПОНЕЖЕ НЯМА КАК ДА ВИ СЕ ПОЛУЧИ ГЛОБАЛНИЯТ ВИ ПЛАН,ЩЕ НАПРАВИТЕ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ВКАРАТЕ СВЕТА В КРИЗИ СЛЕД КРИЗА/ХРАНИТЕЛНИ,ПАНДЕМИЧНИ,ИКОНОМИЧЕСКИ,ДОКАТО НЕ СЪСИПЕТЕ И ПОСЛЕДНИТЕ НИ НАДЕЖДИ ЗА МИР МЕЖДУ ХОРАТА. НО ЩЕ ВИДИМ,ДАЛИ ВИЕ ИЛИ НИЕ-НОРМАЛНИТЕ ХОРА ЩЕ НАДДЕЛЕЯТ.РАЗВЪЗКАТА НАБЛИЖАВА.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева