Лидерът на ливанската "Хизбула" Сайед Хасан Насрала (вдясно) се среща с генералния секретар на "Джихад" Зияд ал-Нахала и заместник-лидера на "Хамас" шейх Салех ал-Арури на неидентифицирано място на снимка, публикувана на 25 октомври. Медийна служба на Хизбула/Ройтерс

Свързани новини

25.10.2023 12:25

Лидерът на Хизбула се срещна с висши служители на Хамас и Ислямски джихад

Видян 636 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала се срещна в сряда с високопоставени представители на "Хамас" и палестинския "Ислямски джихад", се казва в изявление на подкрепяното от Иран ислямистко движение.

Насрала се срещна със заместник-ръководителя на Хамас Салех ал-Арури и с генералния секретар на Палестинския ислямски джихад Зиад Нахла, се казва в изявлението, но не се уточнява къде се е състояла срещата.

    "Беше направена оценка на... това, което страните от оста на съпротивата трябва да направят на този деликатен етап, за да постигнат истинска победа на съпротивата в Газа и Палестина и да спрат коварната и брутална агресия срещу нашия народ", се казва в изявлението.


В сряда сутринта пресслужбата на "Хизбула" публикува и ръкописно писмо на Насрала, в което той изразява признателността си към загиналите в борбата с Израел - първото му изявление от началото на войната.

  Хизбула, чиято главна база се намира на израелско-ливанската граница, може да се превърне в играч с "уайлд кард" във войната между Хамас и Израел. От началото на войната Хизбула и Израел водят слабо изразени сблъсъци "тит фор тат", което поражда опасения, че ще се стигне до по-широк регионален конфликт.

В Ливан "Хизбула" официално се счита за "съпротивителна" група, чиято задача е да се противопостави на Израел, който Бейрут класифицира като вражеска държава. Въпреки това голяма част от западния свят определя Хизбула като терористична организация.


 На снимката: Лидерът на ливанската "Хизбула" Сайед Хасан Насрала (вдясно) се среща с генералния секретар на "Джихад" Зияд ал-Нахала и заместник-лидера на "Хамас" шейх Салех ал-Арури на неидентифицирано място на снимка, публикувана на 25 октомври. Медийна служба на Хизбула/Ройтерс


Източник: CNN


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв