В предизборните дебати по БТВ, той заяви още, че е заовладяване на кризата с цените, трябва да има законовимерки и промени в определени надзорни институции, които се избират от парламента

Свързани новини

13.03.2023 11:29

ЛЕВИЦАТА! ще направи закон за работа на Марица Изток: Георги Кадиев

Видян 1178 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В предизборните дебати по БТВ, той заяви още, че е заовладяване на кризата с цените, трябва да има законовимерки и промени в определени надзорни институции, които се избират от парламента. Трябва да се предприеме комплекс от мерки, а не една мярка: трябва да се регулира надценката върху хранителните продукти - не таван на цената, а таван на надценката, както в момента е при лекарствата.


„Трябва да сеприеме и закон за облагане на свъхпечалбите, защото в някои сектори има картелизиране – в банките сектор, всектора на храните, в сектора за доставки на горива, в телекомуникационния сектор. Например, в банковия сектор през 2022 г. спрямо 2020 г. печалбата се е увеличила три пъти. Друг пример са печалбите на„Лукойл“ – за 2021 спрямо 2020 г. има ръст на печалбата 8 пъти.


Тези фирми продължават да получават енергийни помощи, което е излишно. Другамярка е промяна на Комисията за защитата на конкуренцията, защото е мъртвородена, не работи и еедна от предпоставките да има такова картелизиране в България.“, добави Георги Кадиев, водач на листата на„ЛЕВИЦАТА!“ в Стара Загора.


На въпрос на Мария Цънцарова относно приемането на еврото у нас Георги Кадиев отоговори: „Ние считаме, че влизането на България в еврозоната трябва да етогава, когато България е готова и когато нашите доходи са поне 80 % от европейските, в момента са 52 %. Едно влизане в момента ще има по-скоро негативи.“, поясни Кадиев.


„ЛЕВИЦАТА!“ има ясна и категорична позиция относно паметника на съветската армия, който е символна една армия, дала 13 млн. жертви. „Неговото място е там, където е. От 1991 г. при различни управления никой не го е махнал. Повдигането на темата сега е политическо, след изборите темата ще изчезне.“, заяви Георги Кадиев.


 Купуването и продаването на гласове са престъпления


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог