Летище №1 в ЕС е Шипхол

Свързани новини

03.02.2024 09:02

Летище №1 в ЕС е Шипхол, Амстердам, юли измества август като топваканционен: Евростат

Видян 1875 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-голямото летище в ЕС по брой полети е амстердамското Шипхол, Нидерландия. То изпреварва парижкия Шарл дьо Гол и досега смятания за лидер Франкфурт., пресмята Евростат. Изненадващо следващите позиции са за мадридското Барахас и барселонското летище ЕлПрат. Едва след тях идва Мюнхен. После се нарежда римското Фиумичино.

Най-голямото летище за лоукост и дом на Райън Ер - аерогара Дъблин е следваща по брй полети. Десетката затварят летище Швехат край Виена и Венизелос на гръцката столица Атина.

453 000 от общо 6 300 000 търговски полета в ЕС са се падали на амстердамската аерогара, която бие "само" с 2000 парижката, но третата позиция на Франкфурт е със значително по-малко - 427 000. Данните на Евростат за 2023 г. вероятно ще придобият друг вид през 2024 г., когато Шарл дьо Гол ще приема гостите на Олимпиадата през лятото.

Апропо, точно това е сезонът с най-много полети.  Най-голям процент от тях са извършени през юли - 11,4%, което отнема първенството на смятания традиционно за най-ваканционен август с 10,9%, следвани от юни с 10,4%.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Пасажера с лошия опит от европейските летища 03.02.2024 22:08

    А на виенското летище видях най-страните гледки и имах най-жалките емиции. Първото нещо, което ми направи впечатление беше, че по коридорите по пода лежаха и спяха десетки мургави пасажери, омотани с одеяла от самолетите. Второто, което ме потресе, беше че цялото летище смурдеше на гадни цигари. Уж имаше специални места за пушене, но те не бяха оградени с стъклени прегради, а само с очертани на пода линии. И понеже цигарения дим не знае как да спазва правилата и да не минава през забранителните за пушене линии и цялото полуориенталско австрийско летище смурдеше на качак. А и тези бангладежки леглови гледки по пода никак не му придаваха европейски вид.... Имах усещането, 1е не съм в Европа, а някъде да кажем между Бангладеж и Пакистани... Язък за представата, която имах и за австрийската чистота и ред. Нашето софийското летище ми изглежда 7 пъти по европейско отвиенското.

  • 001 Възмутен пасажер 03.02.2024 21:58

    По правилно е да се нарича Шит-Хол. Няма да им стъпя повече там. Миналия път ми смениха гейта, без да го тразят в билета ми. И аз си отивам спокойно на гейта, който е записан на билета. Като отидох гледам няма никой. Попитах някакъв служител с вежди, НАРИСУВАНИ С ТУШ, като на наша чалга певачка и той ме упъти да отида на другия край на летището, или на 2 км. от където се намирахме. Били сменили гейта току-що. Докато отидох, станах вир-вода от пот, от бързане. На проверката, служителите, като ме видяха "подозрително" запотен и развълнуван и като ми дръпнаха една тотална проверка, та обувки, та колани, чак панталоните ми паднаха, а те, кондомите ми се смеят. Егати бездушните холандци, няма в тех грам съчувствие!Ама и те що псувни отнесоха от мен на български, не ти е работа. Питат ме какво им казвам, а аз преведох, че има пожелавам ПРИЯТНА РАБОТА :-). От моя опит, Летище Шит-Хол е с най -скапаното обслужване в цяла Европа! Не искам да им стъпя в скапаното летище, намразих цяла Холандия заради него! Не им признавам и новото име. За мен са си скапани колонизатори -Холандия!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева