Митничарите го хващат с недеклариран луксозен часовник на летището в Мюнхен

Свързани новини

18.01.2024 11:15

Арестуваха Шварценегер на немско летище заради недеклариран луксозен часовник

Видян 892 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият губернатор на Калифорния и холивудска звезда Арнолд Шварценегер е бил задържан за няколко часа на летището в Мюнхен, защото не е декларирал луксозен часовник, което според съобщенията е довело до голяма глоба, преди най-накрая да му бъде позволено да продължи пътуването си до Австрия.

Заплитането започнало, след като полетът на Шварценегер от Лос Анджелис кацнал в Германия в сряда следобед. Той бил спрян от митнически служители, които претърсили багажа му и открили поръчковия часовник Audemars Piguet.

Инцидентът се разследва като случай на възможно укриване на данъци, заяви говорителят на митниците Томас Майстер пред германския вестник "Билд". "Часовникът е трябвало да бъде регистриран, тъй като е внос", каза той.

Bild публикува снимка на 76-годишния бивш културист и звезда от екшън филми, който държи кутията с часовника си в офис с двама митнически служители. Шварценегер заяви пред медията, че се е опитал да обясни на властите, че е донесъл часовника, за да го продаде на търг в четвъртък в Австрия за добра кауза - неговата инициатива за климата, "но нямаше никаква полза".


Часовникът е изработен специално за Шварценегер и според информацията е оценен на повече от 20 000 евро (21 800 долара). Той се забавил допълнително, когато се опитал да плати данъка и глобата си, тъй като машината за кредитни карти не работела, а лимитът за теглене на пари на банкомата, до който бил докаран, бил твърде нисък.


Проблемът с плащането най-накрая е разрешен и според съобщения в медиите Шварценегер е получил разрешение да продължи пътуването си до Австрия около три часа след пристигането си в Мюнхен.

Шварценегер остава открит в политиката, откакто завърши втория си мандат като губернатор на Калифорния през 2011 г. През юни миналата година в интервю за CNN той заяви, че ще се кандидатира за президент и вероятно ще спечели през 2024 г., ако статутът му на чужденец не го лишава от правото да се кандидатира.


През ноември той изрази съжаление, че Америка вероятно се е насочила към реванш между президента Джо Байдън и бившия президент Доналд Тръмп, вместо да получи "нова кръв" в Белия дом.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв