В разговора се вижда как Макрон разговаря с Путин в опит да започне преговори само няколко дни преди нахлуването в Украйна.

Свързани новини

06.07.2022 18:00

Лавров обвини Франция, че е нарушила "дипломатическия етикет" заради публикуването на разговора между Макрон и Путин

Видян 4372 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че публикуването на разговора между френския лидер Еманюел Макрон и руския президент Владимир Путин, състоял се само четири дни преди нахлуването на Русия в Украйна, е нарушение на "дипломатическия етикет", съобщава Политико.

Разговорът беше публикуван миналата седмица в документалния филм "Един президент, Европа и войната", който хвърля светлина върху подхода на Макрон към дипломацията с Русия.

По време на пресконференция в сряда с виетнамския си колега Буй Тхан Сон Лавров заяви, че "дипломатическият етикет не предвижда едностранно изтичане на [подобни] записи".


"По принцип преговаряме по такъв начин, че никога да не се срамуваме. Винаги казваме това, което мислим, и сме готови да отговаряме за думите си и да обясняваме позицията си", добави Лавров.

В разговора се вижда как Макрон разговаря с Путин в опит да започне преговори само няколко дни преди нахлуването в Украйна.

След излизането на документалния филм говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви през уикенда, че Париж е нарушил поверителността на преговорите с Москва, като осъди факта, че снимачен екип е присъствал на конфиденциален разговор между руския и френския лидер.


Самият Макрон е бил обект на публично оповестяване на поверителни разговори. Миналата година, в разгара на френско-австралийската вражда относно отмяната на многомилиардна австралийска поръчка за 12 подводници от френски изпълнител на отбранителни услуги, французите обвиниха Австралия в изтичане на SMS в очевиден опит да внушат, че Макрон е знаел за провала на голямата сделка за подводници. Френски официални лица многократно са уверявали, че не знаят нищо за намеренията на Австралия да се откаже от договора.

Елисейският дворец не отговори веднага на молбата на POLITICO за коментар.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.07.2022 21:33

    РУСИЯ ПУСКА ИСК СРЕЩУ САЩ ЗА ГЕНОЦИД НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО ЧРЕЗ ЗАРАЗЯВАНЕ! ТОВА Е ПОСТЪПИЛО В ХАГА! РУСИЯ ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВАТА, ЧЕ САЩ И ДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ СА ПРИЧИНИЛИ ПАНДЕМИЯТА! ЗАХАРОВА: ПРИЗОВАВАМЕ ООН ДА АРЕСТУВА ЗЕЛЕНСКИ, БИЛ ГЕЙТС И СОРОС ЗА ЗАРАЗЯВАНЕ НА СВЕТА И ГЕНОЦИД НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО! РУСИЯ ИМА ВСИЧКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ ПАНДЕМИЯТА Е БИЛА ПУСНАТА ОТ УКРАЙНА ПРЕЗ 2019 ГОДИНА! ПРИЗОВАВАМЕ И ХАГА ДА РЕАГИРА И ДА СТАРТИРА ДЕЛО ЗА ГЕНОЦИД! ТОВА ПРЕДАДЕ ТАСС ОРБАН: ПОДКРЕПЯМЕ РУСИЯ ЗА СВЕТОВНО ДЕЛО СРЕЩУ САЩ! ТЕ ЗАРАЗИХА СВЕТА! ВРЕМЕ Е ЗА ПРАВОСЪДИЕ! ИМА ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТОВА И Е ВРЕМЕ ВИНОВНИТЕ ДА СИ ПОНЕСАТ НАКАЗАТЕЛНАТА ОТГОВОРНОСТ! ТОВА КАЗА ОРБАН ПРЕДИ МИНУТИ!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.