Зърнената сделка за износ на украинско зърно през Черно море изтича на 18 май. Сделката беше сключена през юли миналата година, като в замяна Москва договори условия за износ на собствените си зърно и торове.

Свързани новини

25.04.2023 09:53

Лавров и Гутериш обсъдиха продължаване на зърнената сделка

Видян 1161 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зърнената сделка за износ на украинско зърно през Черно море изтича на 18 май. Сделката беше сключена през юли миналата година, като в замяна Москва договори условия за износ на собствените си зърно и торове.

По време на среща на Съвета за сигурност на ООН снощи Антониу Гутериш призова за продължаване на споразумението. За същото се обяви и Китай, който е най-големият вносител на зърно от Украйна. След среща с Гутериш Сергей Лавров заяви, че е получил писмо от генералния секретар до президента Владимир Путин. В него се съдържат предложения за продължаване и разширяване на споразумението за износ на украинско зърно през пристанищата на Черно море.

    "Срещата с генералния секретар Антониу Гутериш тъкмо приключи. Продължи над един час. Той говори за усилия, които полага, за да предвижи руската част от сделката. До момента прогрес, честно казано, не се забелязва. Изложи идеите си в писмо, което разбира се, трябва да бъде проучено. До момента не виждаме желание от страна на западните държави наистина да продължат успешното прилагане на споразуменията за износ на земеделски продукти от Украйна и от Русия", заяви Сергей Лавров - министър на външните работи на Русия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл