Свързани новини

17.09.2019 18:00

Куп лъжи от директора за спирането на Хоризонт

Видян 2110 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генералният директор на БНР Светослав Костов тотално се оплете в обясненията си във връзка със спирането на радиото в петък. От показанията му стана ясно, че програмите Хоризонт и Христо Ботев на БНР минават по един оптичен кабел. На фаталния петък 13-и се наложило да бъде направена профилактика на този кабел и изведнъж програма Хоризонт спряла, а в същото време програма Христо Ботев продължила излъчването си. Самият Костов пък е разрешил профилактиката. Ексшефът в БНР Митко Димитров обясни, че предавателите са работили, но не е изпращан сигнал към кулата. С една дума, "Генералният директор е спрял сигнала. Той сам се оплете в лъжи, дори каза, че в петък се бил очаквал метеж и т.н. Държането пред СЕМ показа,че не е сам в заверата", обясни Димитров.


Бившият член на СЕМ Иво Атанасов от своя страна пък попита Димитров: „Да не стане ясно и че докладната е заведена със стара дата?". Според Димитров това също е напълно възможно, защото в БНР няма електронна деловодна система.


Според Илиян Василев пък няма как радиото да е замлъкнало без знанието на директора му Светослав Костов. „Разпореждането за спирането на сигнала е дошло от шефа на БНР - и той трябва да каже кой му се е обадил за това. Както казах вчера, става въпрос вече не само за уволнение, а за обвинение и затвор.


Защото версията за техническата невъзможност е фейк - има три независими линии за предаване на сигнала - и само една от тях е въпросния оптичен кабел”, заяви Василев.


Самият Костов в интервю 12 плюс 3 отново не можа да обясни, защо е било спряно радиото, което става за първи път в 45-годишната история на Хоризонт. Той е изненадан, че "предизборната кампания започна много рано" и с това свързва избухналия скандал с отстраняването и връщането на съдебната репортерка и водеща Силвия Великова. Но скандалът с нея не е свързан с кампанията за местните избори, а с протестите за избор на нов главен прокурор. Самият шеф отново не обясни ясно какво се е случило със Силвия Великова, а името на "Иван Гешев" бе старателно избягвано. Той не бе в състояние да обясни и какъв точно е техническият проблем, довел до спирането на Хоризонт, независимо че е резолирал докладната записка на техническия директор положително: доверих му се. Но от друга страна, не допуска техническият директор да е целял да навреди на Хоризонт, нещо, за което го разследва прокуратурата.  Според него не било достойно той да подаде оставка в този момент.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион