Свързани новини

17.09.2019 09:59

ВКП: Нарушения на техническия директор на БНР

Видян 1428 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховната касационна прокуратура (ВКП) е установила данни за нарушения по служба срещу директора на дирекция „Техника“ Пламен Костов. Това става ясно от приключилата проверка на ДАНС, СЕМ и КРС, по повод спряното излъчване на програма „Хоризонт“ на 13.09.2019 г. в часовия диапазон между 06 ч. и 11 ч., съобщи бТВ.


Според ВКП има доказателства за евентуално извършено престъпление. Те са изпратени на Софийска градска прокуратура, която трябва да прецени дали да повдигне обвинение срещу Костов.


В хода на разследването е станало ясно, че не е извършвана каквато и да е профилактика на студийния комплекс на Програма „Хоризонт“.  


Не е съществувал какъвто и да е технически проблем, налагащ профилактиране, не са съществували проблеми с преноса на сигнал от студията на БНР до Централната апаратна, както и че не е съществувал технически или друг проблем за предаването на сигнала от Централната апаратна до входната точка на НУРТС.


Разследващите са снели писмени обяснения по случая от генералния директор на БНР Светослав Костов, от и. д. директора на програма „Хоризонт“ Николай Кръстев, от директора на дирекция „Техника“ Пламен Костов и други служители националното радио.


Разпитани са и лица на ръководни длъжностни в „НУРТС България“ ЕАД - разпространител на сигнала на радиото. Изискана е официална писмена и електронна комуникация между ръководни длъжностни лица на БНР, както и между тях и длъжностни лица на дружеството, разпространител на сигнала.


Доказателствата показват, че профилактиката на 11.09 е извършена изцяло извън заложения график. Директорът на дирекция „Техника“ към БНР – Пламен Костов е изготвил писмено уведомление до генералния директор на БНР за „създаден голям технически проблем“, който налага „профилактиране на студийния комплекс на Програма „Хоризонт“ за времето от 6 ч. до 11 ч. на 13.09“.


Разследващите допълват, че никъде в това уведомление Костов не е посочил, че ще се извършва спиране на излъчването на програмата и не е довел до знанието на генералния директор такова свое намерение. Генералният директор на БНР Светослав Костов е поставил резолюция „ДА“ на документа.


От електронната кореспонденция между Пламен Костов и „НУРТС България“ се констатира, че на 12.09.2019 г. в 9:26 ч. Костов е изпратил официално съобщение до старши мениджър В. Стойкова със следното съдържание: „моля Ви, да бъде прекратено излъчването на програма „Хоризонт“ на 13.09.2019 г. на територията на цялата страна за времето от 6 ч. до 11 ч., поради профилактика на студийния ни комплекс“.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и